אורז כרובית – 2 מתכונים בריאים וקלים להכנה

אורז כרובית – 2 מתכונים בריאים וקלים להכנה

23/12/2021
4 כוכבים (1 הצבעות)
...
אורז כרובית - 2 מתכונים בריאים וקלים להכנה. במקום לאכול אורז רגיל מלא בפחמימות וקלוריות, עכשיו תוכלו להכין "אורז" בריא יותר ודל בקלוריות. תוסיפי לאורז שלכם ירקות ותוספות נוספות שאתם אוהבים ותקבלו מנה דיאטטית ומלאה בערכים תזונתיים טובים.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    אורז כרובית עם ירקות:
    • 1 ראש כרובית (כ800 גרם)
    • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
    • 160 גרם אפונה
    • 1 בצל
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 3-5 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
     
    אורז כרובית עם חזה עוף:
    •  ראש כרובית (כ800 גרם)
    • 1 בצל, קצוץ
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס – אופציולני
    • 250 גרם שעועית ירוקה
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף שמן שומשום
    • 2 גבעולי בצל ירוק
הוראות הכנה
אורז כרובית עם ירקות:
 
1. חותכים את הכרובית לראשים קטנים. מניחים את הכרובית במעבד מזון (אם אין מקום, עובדים בחלקים) ומעבדים בפולסים של 1-2 שניות עד שנוצר מרדם של קוסקוס. לא לעבד יותר מדי אחרת הכרובית תהפוך לסמרטוטית.
 
2. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום וקוביות גזר. מבשלים 4-5 דקות עד שהגזר מתרכך, מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
 
3. מוסיפים את "האורז", מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים מעט שמן זית (אופציונלי) ומבשלים תוך כדי ערבוב, כ3-5 דקות עד שהכרובית מתרככת. יש להמנע מבישול יתר אחרת הכרובית תהיה רכה מדי.
 
4. להגיש חם.
 
הערות:
• אם אין לכם מעבד מזון, ניתן לגרד את הכרובית בפומפיה
• במקום גזרים ואפונה ניתן להשתמש בירקות אחרים.
 
 
אורז כרובית עם חזה עוף:
 
1. חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות. מעבירים כ1/4 מהכמות אל מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים של כ1-2 שניות עד שמקבלים "אורז כרובית". המרקם צריך להיות דומה לאורז דק או קוסקוס. יש לשים לב שלא מעבדים יתר על המידה. מעבירים הכל לקערה ומניחים בצד.
 
2. במחבת גולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש. מטגנים במשך כ5-6 דקות, עד להזהבה. 
 
3. מוסיפים את קוביות חזה העוף, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס. מערבבים ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מבושל במלואו. מוסיפים שעועית ומבלשים כ2-3 דקות נוספות.
 
4. מוסיפים את "אורז הכרובית", שמן שומשום, רוטב סויה ומערבבים היטב. מבשלים על גבי להבה בינונית במשך כ3-5 דקות, עד שהכרובית מתרככת מעט. .מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים.
 
5. מגישים חם.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות