סלט כרובית בריא וקל להכנה

סלט כרובית בריא וקל להכנה

9/12/2021
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לסלט כרובית בריא וקל להכנה. סלט טעים, מרענן ומלא בערכים תזונתיים.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לסלט:
    • 1 ראש כרובית קטן-בינוני
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2 שיני שום כתוש
    • 1/2 צרור פטרוזיליה
    • 1/4 צרור נענע
    • 2 גבעולי בצל ירוק
    • 60 גרם שקדים פרוסים
    • 200 גרם עגבניות שרי
    • 1 כוס (170 גרם) גרגרי חומוס מבושלים
    • 2 כפות שמן זית
     
    לרוטב:
    • 1/4 (60 מ"ל) כוס מיץ לימון
    • 1/4 (60 מ"ל) כוס שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1 כפית אורגנו

הוראות הכנה
1. חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות. מעבירים כ1/4 מהכמות אל מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים של כ1-2 שניות עד שמקבלים "אורז כרובית". המרקם צריך להיות דומה לאורז דק או קוסקוס. יש לשים לב שלא מעבדים יתר על המידה.
 
2. מחממים 2 כפות שמן זית על גבי להבה בינונית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כ2 דקות נוספות. מוסיפים את אורז הכרובית ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך כ4-5 דקות. עד לריכוך קל. מעבירים לקערה גדולה ונותנים להתקרר.
 
3. בנתיים: קוצצים את הפטרוזילה, נענע ובצל ירוק. חוצים לשנים את עגבניות השרי.
 
4. קולים את השקדים הפרוסים על גבי להבה נמוכה עד להזהבה.
 
5. אל הקערה מוסיפים גרגרי חומוס, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, עגבניות שרי ושקדים פרוסים.
 
6. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל ואורגנו.
 
7. יוצקים על גבי הסלט ומערבבים היטב.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות