הוראות הכנה
כדורי פירה מטוגנים במילוי גבינה:
1. אל סיר גדול מלא במים מוסיפים כפית מלח. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
2. מקפלים את תפוחי האדמה, מועכים ונותנים להתקרר מעט.
3. אל תפוחי האדמה המעוכים מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום, פטרוזיליה קצוצה וביצים. מערבבים היטב ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
4. מכינים 3 קערות: קערה אחת עם קמח, קערה שניה עם ביתים טרופות+מלח, קערה שלישית עם פירורי לחם.
5. לוקחים ככף מתערובת תפוחי האדמה, משטחים על גבי כף היד, מניחים קובביית גבינת צ'דר במרכז ומגלגלים לצורת כדור.
6. מכסים את הכדור בקמח, אחר כך טובלים בביצה ולבסוף מכסים בפירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
7. מחממים את השמן ל80 מעלות. מטגנים את הכדורים בקבוצות קטנות במשך 2-3 דקות או עד שהופכים לזהובים ופריכים.
8. מעבירים למגבת נייר על מנת לסנן את השמן מהכדורים. מגישים חם.
פנקייק פירה:
1. בסיר גדול מלא במים מוסיפים 1 כפית מלח, מניחים את תפוחי האדמה בפנים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
2. מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים ונותנים להתקרר מעט.
3. מוסיפים קמח, בצל ירוק קצוץ, גבינת צ'דר, מלח, פלפל, אבקת שום וביצה. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
4. בעזרת הידיים יוצרים פנקייקים ועוטפים אותם בפירורי לחם.
5. מחממים 3-4 כפות שמן, מטגנים את הלביבות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
6. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועירית.
נשיקות פירה אפויות בתנור:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות בגודל אחיד. מניחים בסיר גדול, מכסים במים קרים, מוסיפים 2 כפיות מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך, כ30 דקות.
2. מחממים תנור ל200 מעלות.
3. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להתייבש. מעבירים לקערה גדולה ומעוכים עד לקבלת פירה. מוסיפים ומועכים שוב עד שהחמאה מתאחדת עם הפירה ואין גושים. מוסיפים את החלמונים, מלח, פלפל אגוז מוסקט, ועירית. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד ואין גושים כלל.
4. מעבירים את הפירה אל שק זילוף עם צנתר כוכב. מזלפים את הפירה בצורה הרצויה על גבי תבנית אפייה מרופת בנייר אפייה.
5. אופים במשך 15-20 דקות, עד להזהבה-השחמה קלה.
האימייל שלך לא יוצג באתר