שוקו חם – 3 מתכונים שיעשו לכם את החורף
26/12/2022
3.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מחפשים מתכון לשוקו חם שיחמם את בימי החורף הקרים? קבלו 3 מתכונים לשוקו חם ביתי, טעים ומפנק במיוחד.
מצרכים
שוקו חם פשוט
לתערובת השוקו החם:
- 1 כף אבקת קקאו לא ממותקת (8 גרם למנה)
- 1 כף סוכר (12 גרם למנה)
- קורט מלח
- 1 כוס חלב (240 מ"ל למנה)
להגשה (אופציונלי):
שוקו חם איטלקי
- ½1 כוסות (360 מ"ל) חלב
- 1-2 כפות סוכר
- 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו
- 120 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% מוצקי קקאו)
- 1-2 כפות (7.5-15 גרם) קורנפלור
- קורט מלח
- ¼ כוס שמנת מתוקה+שוקולד מגורד להגשה (אופציונלי)
שוקו חם מקסיקני
- ½1 כוסות (360 מ"ל) חלב
- 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו
- 60 גרם שוקולד מריר
- 1-2 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 מקל קינמון
- 1/8 כפית פלפל קאיין/אבקת צ'ילי (אופציונלי)
- קורט מלח
הוראות הכנה
שוקו חם בסיסי
- בסיר קטן קטנן מערבבים אבקת קקאו, סוכר ומלח.
- יוצקים חלב ומערבבים עד לאיחוד. מחממים את החלב ומביאים לרתיחה. וודאו שאין גושים בשוקו. 3.
- מוזגים מיד לספל/כוס, מקשטים עם שבבי שוקולד, מרשמלו ביתי או קצפת ונהנים!
- אם אתם מעדיפים שוקו חם סמיך ועשיר יותר, נסו שוקולד חם איטלקי (החביב עלי), אם אתם מעדיפים שוקולד חם עם קיק (מתובל), נסו שוקו חם מקסיקני (קישורים למעלה).
שוקו חם סמיך בסגנון איטלקי
- קוצצים את השוקולד ומניחים בצד.
- בקערה קטנה מערבבים 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב וקורנפלור. מניחים בצד.
- בסיר קטן שים את יתרת החלב, סוכר, מלח ואבקת קקאו. מביאים לרתיחה עדינה על גבי להבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ3-4 דקות, עד להסמכה קלה.
- מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ, מכבים את האש ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת מסמיכה מעט.
- יוצקים אל כוסות הגשה, מקשטים בקצפת ושוקולד מגורד. מגישים חם.
הערות:
• במתכון הזה השתמשתי בכף קורנפלור אחת בלבד. בשביל לקבל מרקם סמיך יותר ניתן להשתמש ב2 כפות. דרגת הסמיכות של השוקולד תלויה בכפות הקורנפלור.
• ניתן לשלוט בדרגת המתיקות ע"י הוספת יותר או פחות סוכר.
שוקו חם בסגנון מקסיקני
- קוצצים את השוקולד ומניחים בצד.
- בסיר בגודל בינוני שמים חלב, אבקת קקאו, סוכר, מקל קינמון, אבקת צ'ילי וקורט מלח. מביאים לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב.
- מכבים את האש, מוסיפים פנימה את השוקולד, תמצית וניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מוציאים את מקל הקינמון.
- מוזגים לספלים ומגישים חם!
האימייל שלך לא יוצג באתר