שוקו חם בסגנון איטלקי – הכי טעים בעולם

שוקו חם בסגנון איטלקי – הכי טעים בעולם

22/12/2021
3.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
שוקו חם בסגנון איטלקי - שוקו חם, סמיך, קטיפתי ומנחם. אם אתם אוהבים שוקו חם ביתי ומעולם לא טעמתם שוקו בגנון איטלקי, זה הזמן לנסות. אחרי שתטעמו פעם אחת, לא תנסו שום גרסה אחרת!
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) חלב
    • 1-2 כפות סוכר
    • 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו
    • 120 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% מוצקי קקאו)
    • 1-2 כפות (7.5-15 גרם) קורנפלור
    • קורט מלח
    • ¼ כוס שמנת מתוקה+שוקולד מגורד להגשה (אופציונלי)
הוראות הכנה
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בצד.
 
2. בקערה קטנה מערבבים 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב וקורנפלור. מניחים בצד.
 
3. בסיר קטן שים את יתרת החלב, סוכר, מלח ואבקת קקאו. מביאים לרתיחה עדינה על גבי להבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך כ3-4 דקות, עד להסמכה קלה.
 
4. מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ, מכבים את האש ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת מסמיכה מעט.
 
5. יוצקים אל כוסות הגשה, מקשטים בקצפת ושוקולד מגורד. מגישים חם.
 
הערות:
• במתכון הזה השתמשתי בכף קורנפלור אחת בלבד. בשביל לקבל מרקם סמיך יותר ניתן להשתמש ב2 כפות. דרגת הסמיכות של השוקולד תלויה בכפות הקורנפלור.
• ניתן לשלוט בדרגת המתיקות ע"י הוספת יותר או פחות סוכר. 
תגובות (4)
  • א
    אלון
    19/4/2022

    היי, נראה מעולה. למה להוסיף מלח למתכון? תודה.

    הגב
  • ח
    חיומי אפרת
    22/12/2022

    כדי לאזן את המתיקות. זה מוסיף גם טוויסט

    הגב
  • ט
    טופז
    1/3/2023

    מתוק מדי המתכון אי אפשר לשתןת מרוב שזה מתוק

    הגב
  • ש
    שרי
    8/8/2024

    עשינו באמצע הלילה שתינו במרפסת והרגשנו בסרט! יצא אששששששששששששש

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות