הוראות הכנה
טראפלס שוקולד קלאסי:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
2. שמים שמנת מתוקה בסיר קטן ומחממים לסף רתיחה.
3. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, נותנים לעמוד בשך כ2-3 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כשעה.
4. לוקחים ככף מהתערובת ומגלגלים כדורים קטנים. מסדרים את הכדורים על גבי צלחת גדולה ומעבירים למקרר למשך 20-30 דקות. מגלגלים שוב על מנת לקבל כדורים חלקים.
5. מגלגלים את הכדורים באבקת קקאו לכיסוי.
6. מגישים ונהנים!
טראפלס שוקולד לבן:
1. קוצצים שוקול לבן, מעבירים לקערה חסינת חום. מוסיפים שמנת וחמאה.
2. בסיר קטן מחממים מים עד לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה. מניחים את הקערה מעל הסיר וממיסים את השוקולד והחמאה. מורידים מהאש.
3. מוסיפים תמצית וניל, קוקוס טחון ומערבבים היטב עד לאיחוד.
4. מכסים את הקערה ומעבירים לצינון למקרר לכשעתיים או עד שתערובת מספיק מוצקה כדי לגלגל כדורים.
5. מוציאים ממהקרר ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים. מגלגלים בקוקוס טחון.
6. שומרים במקרר עד להגשה.
טראפלס טירמיסו:
1. מערבבים את הקפה עם המים הרותחים. מניחים בצד להתקרר.
2. מרסקים את עוגיות הבישקוטים.
3. בקערה גדולה מערבבים גבינת מסקרפונה עם אבקת סוכר עד שמקבלים תערובת חלקה. מוסיפים תמצית וניל וקפה קר, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים היטב. מקפיאים במשך חצי שעה.
4. לוקחים ככף מהתערובת ומגלגלים לכדי כדורים קטנים. אופציה שניה: לוקחים מנה קטנה מהתערובת, משטחים על גבי כף היד, מוסיפים מעט נוטלה, עוטפים ומגלגלים לכדי כדור. מגלגלים בקקאו עד לכיסוי מלא.
5. מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
טראפלס אוראו:
1. מניחים את עוגיות האוראו במעבד מזון ומרסקי לכדי פירורים. מוסיפים גבינת שמנת ומעבדים עד לאיחוד.
2. מעבירים לקערה ומצננים במקרר לכחצי שעה. שיהיה נוח לעבוד על הבלילה.
3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, מסדרים על גבי תבנית ומעבירים למקפיא לכ15-20 דקות.
4. ממיסים שוקולד לבן ושוקולד מריר/חלב בקערות נפרדות במיקרו, בפולסים של 20-30 שניות עד שנמס לחלוטין.
5. טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על גבי נייר אפייה להתייצבות. מזגגים מעל שוקולד בצבע הנגדי ומגישים.
טראפלס חמאת בוטנים:
1. בקערה גדולה מערבלים חמאת בוטנים, חמאה רכה ותמצית וניל. מערלבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. מעביריפם למקרר למשך 30 דקות.
3. יוצרים כדורים קטנים, משטחים על גבי מגש/צלחת גדולה ומעבירים למקרר למשך שעה אחת לפחות.
4. קוצצים את השוקולד, מניחים בקערה חסינת חום, מוסיפים שמן, מניחים את הקערה על גבי בן מארי (סיר עם מים מבעבעים), ממסימים את השוקולד. מורידים מהאש ונונתים להתקרר במשך כ10 דקות.
5. טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומעבירים ומנערים כדי להפיתר מעודף שוקולד. מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מעבירים למקרר להתייצבות למשך שעה אחת לפחות.
בריגדיירו:
1. בסיר קטן ממיסים את החמאה על גבי להבה נמוכה. מוסיפים את החלב המרוכז, מנפים אבקת קקאו וקורט מלח. מבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה, כ6-8 דקות. חשוב לא לבשל את התערובת יתר על המידה.
2. מסירים מהאש ומעבירים את התערובת אל צלחת משומנת בחמאה. נותנים לתערובת להתקרר במשך כשעה.
3. משמנים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים.
4. מצפים את הכדורים בציפוי האהוב עליכם.
5. שומרים במקרר עד להגשה.
טראפלס נוטלה:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
2. שמים את השמנת והחמאה בסיר קטן, מחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה למביאים לרתיחה עדינה.
3. יוצקים את השמנת מעל השוקולד, נותנים לעמוד כ2 דקות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים נוטלה בטמפרטורת החדר, מערבבים עד לאיחוד. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך כשעתיים.
4. יוצרים כדורים קטנים מתערובת השוקולד מגלגלים באבקת קקאו.
הערות:
• יש לאחסן את הטראפלס במקרר
• אם השוקולד לא נמס כאשר מערבבים עם השמנת החמה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
טראפלס רד ולווט:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מכינים תבנית בגודל 33X22 ומניחים בצד.
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, סותה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים שמן, חומץ, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים ריוויון ומערבלים שוב עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד מלא וללא גושים. לבסוף מוסיפים את צבע המאכל ומערבלים, תחילה מוסיפים כף אחת, אם לא מספיק מוסיפים עוד קצת, עד לקבלת הצבע הרצוי.
4. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים במשך 35-40 דקות.
5. נותנים לעוגה להתקרר באופן מלא ואחר כך מפוררים את העוגה לפירורים. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד לאיחוד.
6. מתערובת שנוצר יוצרים כדורים קטנים. מסדרים אותם על גבי צלחת ומעבירים למקרר למשך 15 דקות לפחות.
7. קוצצים את השוקולד הלבן, מעבירים לקערה חסינת חום ומניחים מעל סיר עם מים מבעבעים (לא מים רותחים). ממיסים את השוקולד.
8. בעזרת מזלג טובלים את הכדורים בשוקולד המומס, מנערים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתייצב.
9. יש לשמור במקרר.
האימייל שלך לא יוצג באתר