12/12/2021
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לעוף ברוטב טריאקי. מנה מלאת טעמים וקלה להכנה. אם אתם אוהבים אוכל בסגנון יפני/אסייתי אתם חייבים לנסות את המנה הזאת לארוחת צהריים/ערב.
מצרכים
לעוף:
- 700 גרם ירכי עוף ללא עור וללא עצמות או פרגית
- מלח לפי הטעם פלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
- 3 כפות (60 גרם) דבש
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 3 שינים שום, כתוש
- 2 כפות מירין (אופציונלי)
- 2 כפות חומץ אורז (או כל חומץ אחר)
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות מים
להגשה:
- אורז
- ברוקולי מאודה
- בצל ירוק
הוראות הכנה
1. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים סויה, דבש, חומץ, מירין, שמן שומשום, מים ג'ינג'ר מרוד ושום כתוש. מניחים בצד.
2. מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל משני הצדדים. מחממים 2 כפות שמן במחמבת על גבי אש בינונית. מטגנים את העוף כ5-7 דקות מצד אחד, עד להזהבה, הופכים ומטגנים במשך 4-5 דקות נוספות.
3. יוצקים פנימה את רוטב ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט והעוף מבושל במלואו.
4. מגישים עם אורז, ברוקולי ובצל ירוק.
האימייל שלך לא יוצג באתר