פנה קוטה תותים

פנה קוטה תותים

6/12/2021
4 כוכבים (8 הצבעות)
...
פנה קוטה תותים - מתכון לקינוח טעים, מרשים ופשוט להכנה. קינוח מושלם לחג השבועות, לסופי שבוע וימי הולדת.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • 650 גרם תותים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, מחולק
    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס (67 גרם) סוכר למילוי + 3 כפות לציפוי
    • 7 גרם ג'לטין
    • 1 כפית מיץ לימון
    • קורט מלח
הוראות הכנה
1. טוחנים את התותים למחית חלקה, מעבירים דרך מסננת. מחלקים את המחית ל1/3 ו2/3. מניחים בצד.
 
2. בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם 35 מ"ל חלב. מניחים בצד ל10 דקות.
 
3. בסיר קטן שמים שמנת מתוקה, סוכר החלב שנשאר (85 מ"ל) וקורט מלח. מביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס. לא להביא לרתיחה! מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל, מוסיפים את הג'לטין הספוח ומערבבים עד שהג'לטין נמס ומתאחד. 
 
4. מוסיפים 2/3 מהמחית תותים ומערבבים עד לאיחוד. מוזגים לכוסות הגשה, מכסים ומעבירים להתייצבות במקרר ל3 שעות לפחות.
 
5. מכינים את שכבת הציפוי: בסיר קטן מניחים את מחית התותים שנשארה, מוסיפים סוכר ומיץ לימון. מחממים עד שהוסכר נמס. מסירים מהאש ונותנים להתקרר. 
 
6. יוצקים כ2-3 כפות על גבי כל כוס ומעבירים למקרר עד ההגשה.
תגובות (1)
  • א
    אילת
    16/1/2023

    אפשר להקפיא?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות