עוגת תותים הכי טעימה בעולם

עוגת תותים הכי טעימה בעולם

3/3/2022
2.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תותים מחוררת – עוגת תותים שכולם עפים עליה. העוגה מורכת מכמה שכבות וטעמים: עוגת וניל רכה ואוורירית, בפנים מילוי תותים טעים ומפנק, וכל הטוב הזה מכוסה בקצפת ועוד קצת תותים. העוגה הזאת מושלמת לימי הולדת, למסיבות או סתם אם בא לכם לפנק ולהתפנק.
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:

    • 4 ביצים, גדולות
    • ½1 כוסות (220 גרם) קמח
    • ½1 כפיות אבקת אפייה
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
    • 1 כף תמצית וניל
    • 1/4 כפית מלח

    לתערובת התותים:

    • 350 גרם תותים
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה/חלב
    • 1/4 כוס (גרם) חלב מרוכז ממותק

    לקצפת:

    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 1/4 כוס (גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    לקישוט:

    • תותים טריים
הוראות הכנה
  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים את תחתית תבנית האפייה 22×33 ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר, טורפים עד לקבלת תערובת בהירה וחיוורת, כ5 דקת. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ומערבבים במהירות נמוכה עד להטמעה.
  3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, מערבבים רק עד להטמעה.
  4. יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  5. מכינים את תערובת התותים: במעבד מזון או בבלנדר מעבדים את התותים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים חלב, חלב מרוכז ומעבדים עד לאיחוד.
  6. בעזרת ידית של כף או קשית, מחוררים חורים במרחק של שני ס"מ זה מזה בכל העוגה. יוצקים את תערובת התותים על העוגה. מכסים ומכניסים למקרר למשך-3 שעות לפחות.
  7. מכינים את הקצפת: בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מורחים את הקצפת על העוגה ומצננים במקרר עד להגשה.
  9. לפני ההגשה מקשטים בתותים טריים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות