6/1/2022
5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
פנה קוטה שוקולד הוא קינוח עשיר וקרמי. אם אינכם מכירים את הקינוח הזה, הפנה קוטה הוא קינוח איטלקי מסורתי ופירוש השם הוא "קרם מבושל". קינוח מושלם למסיבות; הוא מוגש קר, מה שהופך אותו לקינוח קיצי נהדר. המתכון לקינוח הזה ממש קל, הוא ללא ביצים וללא אפייה.
מצרכים
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/4 1 כוסות חלב (180 מ"ל)
- 3 כפות סוכר (37 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות אבקת ג'לטין (6 גרם)
- 2 כפות מים קרים (30 מ"ל)
- שמן לשימון כוסות הגשה
הוראות הכנה
1. בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים. מניחים בצד עד שהג'לטין סופח את המים כ10-15 דקות.
2. משמנים את כוסות ההגשה בשמן ומניחים בצד.
3. בסיר בינוני מחממים על אש נמוכה שמנת מתוקה, חלב וסוכר. עד שהסוכר נמס (לא להרתיח). מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל, שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מערבבים פנימה את הג'לטין ומערבבים מידית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. יוצקים את התערובת לכוסות ההגשה (רצוי דרך מסננת). מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
5. לפני ההגשה טובלים את הכוסות במים חמים במשך כמה שניות, אם יש צורך מפרידים את הדפנות בעזרת סכין על מנת להוציא את הפנה קוטה מהכוסות.
6. מגישים ונהנים!
האימייל שלך לא יוצג באתר