עוגת תותים קלה להכנה

עוגת תותים קלה להכנה

22/12/2021
3.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תותים טעימה ופשוטה להכנה. עוגת תותים בחושה עם שתי שכבות תותים. שכבת תותים אחת בתוך העוגה ושכבת נוספת מעל העוגה ונותנת לעוגה מראה מרשים ויפה. עוגת התותים הזאת כל כך קלה להכנה והיא מצריכה רק כ10 דקות עבודה בלבד.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • ½1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 2 ביצים גדולות
    • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן
    • 3/4 כוס (180 גרם) שמנת חמוצה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • גרידה מלימון אחד
    • 280-300 גרם תותים טריים
    • אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה, מרססים במעט שמן, מפזרים בכף קמח, מסובבים את התבנית כך שהתחתית והדפנות יהיו מכוסות בקמח. מנערים את הקמח שנשאר החוצה.מניחים את התבנית בצד.
 
2. בעקרה גדולה מקציפים ביצים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים יוגורט, שמן, תמצית וניל, גרידת לימון לימון ומערבלים על מהירות נמוכה עד לאיחוד.
 
3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה. מערבבים עד לאיחוד.
 
4. יוצקים חצי מהבלילה אל התבנית. חותכים את התותים לחצאים ומפזרים חצי מכמות התותים על גבי הבלילה. יוצקים את יתר הבלילה ובסוף, מסדרים את התותים שנותרו על גבי השכבה העליונה, כשאר הצד החתוך כלפי מטה.
 
5. אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא לבד.
 
6. נותנים להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, מחלצים ונותנים להתקרר באופן מלא.
 
7. לפני ההגשה מפזרים באבקת סוכר.
 
הערות:
• בשביל להמיר לתבנית בקוטר 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.4.
תגובות (2)
  • א
    אדליה
    29/12/2021

    אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו פרווה?

    הגב
  • ע
    עננת
    17/12/2023

    בהוראות מוזכרים מלח ומיץ לימון (אני מניחה, כתוב: גרידת לימון, לימון) - אך ברשימת החומרים לא כתוב כמה...

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות