הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה, מרססים במעט שמן, מפזרים בכף קמח, מסובבים את התבנית כך שהתחתית והדפנות יהיו מכוסות בקמח. מנערים את הקמח שנשאר החוצה.מניחים את התבנית בצד.
2. בעקרה גדולה מקציפים ביצים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים יוגורט, שמן, תמצית וניל, גרידת לימון לימון ומערבלים על מהירות נמוכה עד לאיחוד.
3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה. מערבבים עד לאיחוד.
4. יוצקים חצי מהבלילה אל התבנית. חותכים את התותים לחצאים ומפזרים חצי מכמות התותים על גבי הבלילה. יוצקים את יתר הבלילה ובסוף, מסדרים את התותים שנותרו על גבי השכבה העליונה, כשאר הצד החתוך כלפי מטה.
5. אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא לבד.
6. נותנים להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, מחלצים ונותנים להתקרר באופן מלא.
7. לפני ההגשה מפזרים באבקת סוכר.
הערות:
• בשביל להמיר לתבנית בקוטר 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.4.
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו פרווה?
הגבבהוראות מוזכרים מלח ומיץ לימון (אני מניחה, כתוב: גרידת לימון, לימון) - אך ברשימת החומרים לא כתוב כמה...
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר