גן עדן לחובבי הפיסטוק: עוגיות פיסטוק ממולאות בקרם פיסטוק
4/1/2024
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לעוגיות פיסטוק עשירות ממולאות בקרם פיסטוק – אחת העוגיות הטעימות שיצא לי להכין! העוגיות האידיאליות לעל חובב פיסטוק אמיתי.
מצרכים
לבצק העוגיות:
- 1/4 כוס (60 גרם) ממרח פיסטוק
- 175 חמאה רכה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼2 כוסות + 3 כפות (340 גרם) קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
למילוי:
- 1/3 כוס (80 גרם) ממרח פיסטוק
- 180 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
- פיסטוקים קצוצים (לא חובה)
הוראות הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים שוקולד לבן, מניחים בקערה חסינת חום, ממיסים במיקרוגל למשך 15-30 שניות. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים עד לאיחוד וחלק.
- מניחים את הקערה במקרר ל-30 דקות, אח"כ גורפים כ-1 כפית מהתערובת, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על גבי צלחת. מקפיאים בזמן הכנת הבצק.
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה טורפים חמאה, ממרח פיסטוק, סוכר חום וסוכר לבן. מקציפים עד לקבלת קרם, כ-2 דקות. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.
- מנפים פנימה קמח, סודה לשתייה, מלח. מערבבים עד לאיחוד.
- בשלב זה אם הבצק רך מדי, מכסים ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים שני תבניות אפייה בנייר אפייה.
- לוקחים כ-1-2 כפות בצק עוגיות ומשטחים, מניחים במרכז מלית פיסטוק קפואה, מגלגלים לכדור.
- מניחים כדורים מגולגלים על נייר אפייה במרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה. מעל כל עוגייה מפזרים פיסטוקים קצוצים (אופציונלי).
- אופים 10-12 דקות או עד להשחמה קלה בצדדים.
- מצננים על גבי התבנית כ10 דקות, אח"כ מעבירים לרשת צינון ונותנים לעוגיות להצטנן באופן מלא.
היי, נראה עוגיות ממש שוות. רציתי לשאול משהו, לגבי המלית, אני יכול באותה מידה גם לעשות עיגולים רטנים של פרלינה ואז זה יהיה עוגיות אגוזי לוז ממולאות בקרם אגוזי לוז? אני מחפש מתכון כזה כבר הרבה זמן ולא מוצא לכן אני שואל, תודה.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר