הוראות הכנה
1. מכינים את הניוקי: מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים קרים ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ30 דקות.
2. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להתקרר מעט. מקלפים ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה או דרך מסננת. חשוב שלא לעשות מתפוחי האדמה פירה ושלא יהיו גושים. יוצרים גומה באמצע, מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד. בהדרגה מוספים את הקמח (כוס בכל פעם) ולשים עד שנוצר בצק רך וחלק.
3. חותכים את הבצק ל4 חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכה לחבל ארוך בעובי של כ2 ס"מ. מהחבל קורצים חתכיות של ניוקי בגודל הרצוי. מניחים בצד על גבי משטח מקומח.
4. בשלב הזה הניוקי מוכנים לבישול. ניתן להשאיר אותם בצורה הזאת או לעצב אותם אותם בעזרת מזלג כמו שניתן לראות בוידאו.
5. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים רוטב עגבניות, עלי בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על גבי להבה נמוכה במשך 5-10 דקות.
6. אל סיר גדול מלא במים מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הניוקי, כרבע בכל פעם ומבשלים כשהם צפים.
7. מסננים את הניוקי ומוסיפים אל הרוטב, מוסיפים כ1/4 כוס ממי הבישול ומערבבים. במשך במשך כדקה. מגישים חם ומגרדים גבינת פרזמן.
הכנתי ניוקי לפי כל ההוראות והוא הפך למחית ברגע היציאה מהמים. מדוע ולמה??
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר