1/12/2021
1 כוכבים
(1 הצבעות)
...
נשיקות פירה תפוחי אדמה אפויות בתנור (באנגלית: Duchess Potatoes) זוהי מנת תפוחי אדמה קלה להכנה, טעימה ועשירה. בתרגום מאנגלית המנה נקראת דוכסית תפוחי אדמה, ואפשר להבין למה המנה נראית חגיגית ומרשימה. מנת פתיחה או מנת צד מושלמת לכל ארוחה.
מצרכים
- 1.2 קילו תפוחי אדמה
- 60 גרם חמאה
- 3 חלמונים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2-3 כפות עירית קצוצה
הוראות הכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות בגודל אחיד. מניחים בסיר גדול, מכסים במים קרים, מוסיפים 2 כפיות מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך, כ30 דקות.
2. מחממים תנור ל200 מעלות.
3. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להתייבש. מעבירים לקערה גדולה ומעוכים עד לקבלת פירה. מוסיפים ומועכים שוב עד שהחמאה מתאחת עם הפירה ואין גושים. מוסיפים את החלמונים, מלח, פלפל אגוז מוסקט, ועירית. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד ואין גושים כלל.
4. מעבירים את הפירה אל שק זילוף עם צנתר כוכב. מזלפים את הפירה בצורה הרצויה על גבי תבנית אפייה מרופת בנייר אפייה.
5. אופים במשך 15-20 דקות, עד להזהבה-השחמה קלה.
יש גרסה פרווה?
הגבאני שמתי במקום 1\4 כוס שמן יצא מושמושמומושלם
הגביצא טטעיםםםםםםםם אני שמתי במקום חמאה שמן והוספתי קצת קמח ואבקת מרק עוף ויצא לי מעדן לזלול
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר