הוראות הכנה
1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. עושים חתך בצורת "X" בתחתית כל עגבנייה.
2. חולטים את העגבניות במים רותחים למשך 30-60 שניות, לאחר מכן מעבירים למי קרח. מקלפים את הקליפה של העגבניות.
3. חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות ומניחים בצד.
4. בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד להזהבה, כ7-8 דקות. מוסיפים שום כתוש ומטגנים כ 2 דקות.
5. מוסיפים את העגבניות החתוכות לסיר, מתבלים במלח, אורגנו ובזיליקום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מערבבים מדי פעם. בשלב האחרון מוסיפים מיץ לימון/חומץ, מערבבים ומורידים מהאש.
6. לקבלת רוטב עגבניות חלק, טוחנים את הרוטב בבלנדר יד/מעבד מזון. מעבירים לצנצנת.
הערות:
• ניתן להוריד את הבצל, השום, האורגנו והבזיליקום.
• אם רוצים לשמור את הרוטב בצנצנת לתקופה ארוכה חשוב להקפיד על שימור הרוטב ועיקור הצנצנת: שמים את הצנצנת במים רותחים למשך 30 דקות. נותנים לצנצנת להתקרר לגמרי על השיש. וודאו שהמכסה והפתח התייבשו לחלוטין. שופכים את הרוטב לצנצנת מעוקרת וסטרילית, סוגרים היטב את המכסה. ניתן לאחסן במזווה עד לשנה אחת!
• איך לאחסן רוטב עגבניות במקרר: מעבירים את הרוטב לצנצנת סטרילית ושומרים עד לשבועיים.
• איך לאחסן רוטב עגבניות במקפיא: נותנים לרוטב להתקרר לחלוטין, מעבירים לצנצנת או מיכל ומקפיאים עד 2-3 חודשים.
האימייל שלך לא יוצג באתר