גלילות חצילים במילוי גבינות

גלילות חצילים במילוי גבינות

23/11/2021
3.5 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון מיוחד לכבוד חג השבועות - גלילות חצילים במילוי גבינות. מתכון עשיר, טעים, מיוחד ומפנק לחצילים מגולגלים במילוי גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמזן ברוטב עגבניות. מנה חלבית טעימה ויפה שאתם חייבים לנסות.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    • 3 חצילים גדולים
    • מלח
    • פלפל
    • 3 כפות שמן זית
    • 400 גרם גבינת ריקוטה
    • 250 גרם גבינת מוצרלה – 100 גרם למילוי ו150 לציפוי
    • 60 גרם גבינת פרמזן (מחולקת)
    • 1 ביצה
    • 8 עלי בזיליקום
    • 1 כפית גרידת לימון
    • 2-3 שיני שום
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 540 גרם רוטב עגבניות

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
2. חותכים את קצוות החצילים, אחר כך פורסים את החצילים לאורכם, לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעט מלח ופלפל. מורחים בשמן זית. הופכים וחוזרים על הפעלה. אופים 15-20 דקות. ונותנים להתקרר מעט.
 
3. בנתיים, בקערה גדולה שמים גבינת ריקוטה, 100 גרם מוצרלה מגורדת, פרמזן, ביצה, גרידת לימון, אגוז מוסקט, מלח פלפל ובזיליקום. מערבבים היטב עד לאיחוד.
 
4. מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות.
 
5. מורחים בתחתית תבנית אפייה 200 גרם רוטב עגבניות. ממלאים כל פרוסת חציל בכ1-2 כפות מילוי גבינות ומגלגלים.  מסדרים את גלילות החצילים בתבנית, כשאר הצד הפתוח כלפי מטה. יוצקים את שארית הרוטב מעל החצילים, מפזרים עוד כ30 גרם פרזמן ו150 גרם מוצרלה.
 
6. אופים כ20 דקות, עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומזהיבה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות