הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. חותכים את קצוות החצילים, אחר כך פורסים את החצילים לאורכם, לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעט מלח ופלפל. מורחים בשמן זית. הופכים וחוזרים על הפעלה. אופים 15-20 דקות. ונותנים להתקרר מעט.
3. בנתיים, בקערה גדולה שמים גבינת ריקוטה, 100 גרם מוצרלה מגורדת, פרמזן, ביצה, גרידת לימון, אגוז מוסקט, מלח פלפל ובזיליקום. מערבבים היטב עד לאיחוד.
4. מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות.
5. מורחים בתחתית תבנית אפייה 200 גרם רוטב עגבניות. ממלאים כל פרוסת חציל בכ1-2 כפות מילוי גבינות ומגלגלים. מסדרים את גלילות החצילים בתבנית, כשאר הצד הפתוח כלפי מטה. יוצקים את שארית הרוטב מעל החצילים, מפזרים עוד כ30 גרם פרזמן ו150 גרם מוצרלה.
6. אופים כ20 דקות, עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומזהיבה.
האימייל שלך לא יוצג באתר