הוראות הכנה
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה, מכסים במים. שהמים יהיו כ 2-3 ס"מ מעל הגרגרים. משרים במשך לילה, שוטפים ומסננים.
2. במעבד מזון טוחנים בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה במשך כדקה. מוסיפים את גרגרי החומוס, מלח, פלפל, כמון, פפריקה, וסודה. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק אך מעט גרגרי.
3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים. מכסים בניילון ומקררים במשך שעה אחת.
4. לאחר שעה, יוצרים מהתערובת קציצות/בורגרים ובוחרים כיצד להכין את הבורגרים:
• אופציה א: מטגנים את הבורגרים בשמן, כ2-3 דקות בכל צד, עד שהבוגרגרים מזהיבים-משחמים.
• אופציה 2: מסדרים את הבורגרים על גבי תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה. מרססים בשמן ואופים במשך 25 דקות, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
5. מרכיבים את הבורגר בלחמניה עם התוספות האהובת עליכם.
הערות:
• חשוב להשתמש בגרגרי חומוס יבשים ולא בגרגרי חומוס מקופסת שימורים.
• במקום פירורי לחם ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן.
• אם מעבד המזון שלכם לא גדול מאוד, רצוי לחלק את המרכיבים ל2 ולהכין את הבלילה בשתי פעימות.
• ניתן להכין את הבורגרים מראש, ושמור מכוסים במקרר במשך 2-3 ימים.
• ניתן להכין מראש ולהקפיא את הבורגרים עד למשך כחודש.
האימייל שלך לא יוצג באתר