הוראות הכנה
- מכינים את הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה, לאחר מכן, חותכים כל תפוח אדמה לאורכו ל-4 או 5 חתיכות, ואז חותכים כל חלק למקלות. כל מקל צריך להיות בעובי של כ-1 ס"מ.
- שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים, ואז מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומכסים במים. מניחים להשריה למשך 30 דקות. מייבשים עם מגבת מטבח נקייה.
- מחממים שמן עמוק בסיר גדול ל135-150 מעלות. מוסיפים בעדינות את תפוחי האדמה לשמן, בקבוצות, ומטגנים כ-3-5 דקות, עד שהם רכים, אך לא מזהיבים, מערבבים את תפוחי האדמה מדי פעם. מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מאפשרים להתקרר.
- מחממים שמן ל180-200 מעלות. מטגנים שוב את תפוחי האדמה, בקבוצות, עד להזהבה, כ-7-8 דקות. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג. מתבלים במלח ופלפל. מכניסים את הצ'יפס לתנור על חום של 100 מעלות, במקביל מכינים את הדג.
- בינתיים מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את הבירה בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם חלק.
- מניחים את יתרת הקמח בכלי גדול. מתבלים כל פילה דג במלח ופלפל, ואז מצפים כל פילה דג בקמח ומנערים את כל עודפי הקמח.
- טובלים את הדג בבלילה, מצפים את כל הפילה.
- מחממים ל180 מעלות שמן עמוק בסיר גדול. מטגנים את הדג עד להזהבה, כ-5 דקות.
- הכנת הרוטב: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
שאלות נפוצות:
באיזה דג הכי מומלץ להשתמש לפיש אנד צ'יפס?
ישנו מגוון רחב של דגים לבנים שאיתם ניתן להכין פיש אנד צ'יפס טוב, למשל: בקלה (קוד), לוקוס, ברמונדי, מוסר ים, בס, דניס, פרידה ועוד. חשוב לבחור בדג טרי ומפולט היטב. מכיוון שמהגוון די רחב וכך גם טווח המחירים, הייתי ממליץ ללכת לחנות הדגים הקרובה ולבקש דג לבן טרי ולבחור את מה שנוח לכם מבחינת כלכלית.
למה להשתמש בבירה בבלילה של פיש אנד צ'יפס?
כאשר מוסיפים בירה לבלילת טיגון, מה שקורה הוא ששכבת הציפוי הופכת לקריספית יותר, פחות סופגת שמן ובנוסף שומרת על הדג בצורה טובה יותר, כך שהדג נשאר עסיסי.
האם ניתן להחליף את הבירה במשהו אחר?
חשוב לציין שאלכוהול מתאדה בזמן הטיגון, לכן בתוצר הסופי לא יהיה אלכוהול כלל. לא הייתי ממלית לוותר על הבירה במתכון הזה, שכן הבירה מוסיפה הרבה אלמנטים פה. אם אתם עדיין מתעקשים להחליף במשהו אחר, הייתי מציע להשתמש בבירה ללא אלכוהול או סודה.
יצא מושלםםםם !! טעים הרבה יותר מהמסעדות
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר