ארוחת 3 מנות בתקציב נמוך | מתכון לארוחה מלאה טעימה וזולה

ארוחת 3 מנות בתקציב נמוך | מתכון לארוחה מלאה טעימה וזולה

8/5/2022
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
ארוחת 3 מנות זולה הכוללת מנת פתיחה, מנה עיקרית וקינוח וכל זה בעלות של עד 12 ₪ לאדם. בימנו כשהמצרכים בסופר מרקיעים שחקים, חשוב שהארוחות יהיו טעימות אך עם זאת, גם מתאימות לכל כיס. לכן יצרתי סרטון של ארוחה בת 3 מנות הכוללת כל מה שאתם צריכים ולא לצאת בנזק.
רמת קושי
בינוני
מנות
5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
מטבח
עולמי
מצרכים

    מנת פתיחה: פרחי כרובית בשמן זית

    • 1 ראש כרובית
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית אבקת שום
    • 1/2 כפית פפריקה
    • 1 כפית אורגנו

    מנה עיקרית: עוף בקארי

    • 900 גם חזה עוף חתוך לקוביות
    • 2 בצלים, קצוצים דק
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 3 כפות שמן קנולה
    • 2 כפות אבקת קארי
    • מלח לי הטעם
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 4 עגבניות גדולות, קצוצות
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
    • 1 פחית (400 גרם) חלב קוקוס או קרם קוקוס
    • 1/2 כפית גארם מסאלה
    • כוסברה קצוצה

    קינוח: עוגת תפוחים וסולת

    • 1 כוס פחות 2 כפות (125 גרם) קמח
    • 3/4 כוס + 2 כפות (170 גרם) סולת
    • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
    • ½1 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת או שמן קוקוס לגרסה פרווה
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב או חלב קוקוס לגרסה פרווה
    • 6 תפוחים
    • 2-3 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה

מנת פתיחה: פרחי כרובית בשמן זית

1. מחממים תנור ל220 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים.
3. מניחים את פרחי הכרובית בקערה, מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב, עד שהכל מכוסה.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ20 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה.
5. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם.

מנה עיקרית: עוף בקארי

1. במחבת גדולה מחממים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מתמיד.
 
2. כאשר הבצלים זהובים, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד. מערבבים ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהעגבניות רכות. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים חזה עוף, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מזהיב. מכסים ומבשלים כ2-3 דקות. מוסיפים מים, מכסים ומבלשים במשך 10 דקות.
 
3. מוסיפים חלב קוקוס, גראם מסאלה ומלח. מערבבים ומבשלים עד להסמכה קלה.
 
4. מגישים עם אורז ומפזרים כוסברה קצוצה.
קינוח: עוגת תפוחים וסולת
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית 20 ס"מ בחמאה, מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה ומשמנים גם את נייר האפיה.
 
2. בקערה גדולה, מערבבים קמח, סולת, סוכר, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
 
3. מגרדים את התפוחים אל קערה גדולה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מניחים בצד.
 
4. מרכיבים את העוגה: מפזרים 1/4 מתערובת הסולת על גבי תחתית התבנית ומורחים בצורה אחידה. אחר כך, מפזרים בצורה אחידה 1/3 מהתפוחים המגורדים וחוזרים על הפעולה שוב. סה"כ: 4 שכבות של תערובת סולת וקמח ו3 שכבות של תפוחים.
 
5. בקערה מערבבים חמאה מומסת וחלב. בעזרת מזלג דוקרים את העוגה מספר רב של פעמים על מנת ליצור חורים. יוצקים את תערובת החלב והחמאה על גבי העוגה.
 
6. אופים במשך 40-45 דקות. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות