מנה עיקרית: עוף בקארי
1. במחבת גדולה מחממים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מתמיד.
2. כאשר הבצלים זהובים, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד. מערבבים ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהעגבניות רכות. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים חזה עוף, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים במשך כ5 דקות, עד שהעוף מזהיב. מכסים ומבשלים כ2-3 דקות. מוסיפים מים, מכסים ומבלשים במשך 10 דקות.
3. מוסיפים חלב קוקוס, גראם מסאלה ומלח. מערבבים ומבשלים עד להסמכה קלה.
4. מגישים עם אורז ומפזרים כוסברה קצוצה.
קינוח: עוגת תפוחים וסולת
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית 20 ס"מ בחמאה, מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה ומשמנים גם את נייר האפיה.
2. בקערה גדולה, מערבבים קמח, סולת, סוכר, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
3. מגרדים את התפוחים אל קערה גדולה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מניחים בצד.
4. מרכיבים את העוגה: מפזרים 1/4 מתערובת הסולת על גבי תחתית התבנית ומורחים בצורה אחידה. אחר כך, מפזרים בצורה אחידה 1/3 מהתפוחים המגורדים וחוזרים על הפעולה שוב. סה"כ: 4 שכבות של תערובת סולת וקמח ו3 שכבות של תפוחים.
5. בקערה מערבבים חמאה מומסת וחלב. בעזרת מזלג דוקרים את העוגה מספר רב של פעמים על מנת ליצור חורים. יוצקים את תערובת החלב והחמאה על גבי העוגה.
6. אופים במשך 40-45 דקות. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר