עוגת טרס לצ'ס - עוגת שלושת החלבים

עוגת טרס לצ'ס - עוגת שלושת החלבים

31/5/2022
4.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
עוגת טרס לצ'ס - עוגת ספוג קלילה ורכה ספוגה בסירופ מתקתק העשוי מ3 סוגי חלב, מלמעלה זיגוג של קצפת. התרגום של טרס לצ'ס מספרדית זה 3חלבים. (בספרדית: pastel de tres leches ). עקבו אחרי המתכון הקל הזה ותלמדו להכין את הקינוח המקסיקני האותנטי הזה.
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מקסיקני
מצרכים

    לעוגה:

    • 3/4 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח
    • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
    • 5 ביצים (מופרדות) גודל לארג'
    • 1 כוס סוכר (200 גרם), מופרד ל1/4 כוס ו3/4 כוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
    • 1/4 כפית מלח

    לסירופ:

    • 200 גרם חלב מרוכז ממותק (חצי פחית)
    • 1/4 1 כוסות חלב מאודה או שמנת לבישול או שמנת מתוקה (300 מ"ל)
    • 1/3 כוס חלב (80 מ"ל)

    לציפוי:

    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
    • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
  1. הכנת עוגת הספוג: מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית אפייה (22*33 ס"מ) בנייר אפייה. משמנים קלות את התבנית ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה שמים 3/4 כוס סוכר וחלבונים. טורפים עד שהתערובת בהירה ומכפילה את נפחה. מוסיפים חלב ותמצית וניל, מערבבים עד שהכול אחיד.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים הכול עד לאיחוד ומניחים בצד. (לא מערבבים יתר על המידה).
  4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  5. מקפלים 1/3 מבלילת החלמונים לתערובת, ואז יוצקים את התערובת לתוך תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה.
  6. אופים במשך 25 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מניחים להתקרר בתוך התבנית במשך 10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא. בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הסירופ טרס לצ'ס.
  7. הכנת הסירופ: בקערה מערבבים את 3 סוגי החלב.
  8. מורידים את נייר האפייה, הופכים את העוגה ומחזירים אותה לתבנית. עושים חורים בעוגה בעזרת שיפוד או מזלג. יוצקים את הסירופ מעל העוגה, נותנים לסירופ להיספג. נותנים לעמוד במשך שעה או למשך הלילה.
  9. הכנת הציפוי: בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה להקצפה, סוכר ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את העוגה מהתבנית, מורחים את הציפוי מעל העוגה.
  10. חותכים את הקצוות (אופציונלי), ואז חותכים לריבועים.
  11. מגישים!
תגובות (3)
  • מ
    מירב
    1/7/2022

    המתכון נראה מעניין , אך יש טעות בסעיף 2 נרשם חלבונים וכנראה הכוונה לחלמונים, חסר לי למעלה קרמל או ריבת חלב מה עדיף?

    הגב
  • ר
    רות
    31/3/2024

    לא עונים כאן באתר הזה חבל על המאמץ

    הגב
  • י
    יפעת
    7/12/2023

    היי יש טעות במתכון רשום פעמיים חלבונים.. צריך לתקן זה לא מובן בכלל

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות