הוראות הכנה
1. מחממים הציר על אש נמוכה.
2. חולטים את האפונה בסיר גדול של ציר רותח או מים כ 2-3 דקות. מעבירים לקערה עם מי קרח למשך 5 דקות. שומרים 1/2 כוס אפונה בצד. לאפונה הנותרת מוסיפים 1/2 כוס ציר. במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני טוחנים את האפונה. מניחים בצד.
3. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וכף חמאה אחת. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.
4. מוסיפים את האורז ומבשלים, על אש נמוכה, עד שהאורז חם ומצופה בשמן, בערך 1-2 דקות.
5. יוצקים יין לבן ומבשלים על אש נמוכה, מערבבים כל הזמן עד שהנוזל נספג והאלכוהול מתאדה.
6. מוסיפים 1/2 כוס ציר לאורז ומערבבים עד שהציר נספג. ממשיכים להוסיף ציר חם, 1/2 כוס בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד. ממתינים עד שהציר נספג כמעט לחלוטין לפני שמוסיפים עוד 1/2 כוס.
7. כשהאורז מבושל כמעט לחלוטין, בערך 15-20 דקות, מוסיפים את האפונה הטחונה ומבשלים, מוסיפים ציר לפי הצורך עד שהאורז יהיה אל דנטה. מכבים את האש, מוסיפים גבינת פרמזן, חמאה, אפונה ששמרנו בצד ומערבבים עד שהגבינה נמסה. מוסיפים עוד ציר במידת הצורך.
8. מגישים מיד.
האימייל שלך לא יוצג באתר