הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח במשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומעבדים עד לקבלת בצק. לא לעבד יתר על המידה.
2. משטחים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
3. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים מים חמים וסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומניחים בצד להתקרר.
4. בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמנת ותמצית וניל. יוצקים פנימה את הסירופ שהתקרר ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
5. מוציאים את הבצק ומרדדים על גבי משטח מקומח קלות עד לעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים מעט יותר גדולים מהתבניות שיש ברשותכם (ניתן להשתמש בכל תבנית). מרפדים את התבניות בבצק המרודד ומהדקים לדפנות. מחוררים את התחתית בעזרת מזל ומעבירים למקרר ל30 דקות.
6. מחממים תנור ל200 מעלות ומניחים תבנית בחלק התחתון של התנור.
7. יוצקים את הבלילה את הקלתית. אופים במשך 5-6 דקות ב200 מעלות, מנמיכים את החום ל180 ואופים עוד כ10 דקות, עד שהמילוי מתייצב.
8. נותנים להתקרר מעט לפני ההגשה. ניתן להגיש קר או חם.
האימייל שלך לא יוצג באתר