הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח. מעבדים למשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. כאשר נוצרים פירורים מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מעבדים עד שנוצר בצק. לא לעבד יותר מדי. ברגע שנוצר בצק מיד מספיקים לעבד.
2. משטחים את הבצק לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים עד לקוטר של כ28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ. לוחצים את הקצוות וחותכים את הבצק העודף. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
3. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה גדולה טורפים ביצים חלמונים וסוכר. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבביםעד לאיחוד. מניחים בצד.
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
5. אפיה עיוורת: מניחים נייר אפיה על גבי הקלתית וממלאים במשוקולות אפיה, אורז או קטניות. אופים במשך 15 דקות. מסירים את המשוקולות יחד עם נייר האפיה ואופים במשך 10-15 דקות עד להזהבה קלה של הקלתית.
6. מנמיכים את החום ל150 מעלות.
7. בזמן שהקלתית עדיין בתוך התנור ממלאים במילוי הלימון. אופים במשך 17-20 דקות או עד שבמילוי מתייצב.
8. נותנים לטארט להתקרר לטמפרטורת החדר ואז מעבירים לצינון במקרר לשעתיים לפחות.
היי, כמה זמן מראש אפשר להכין? האם אפשר להוסיף מרנג?
הגבהכנתי היום ויצא מושלם! כולם התלהבו וקיבלתי המון מחמאות! תודה רבה (:
הגבאיך אפשר למלא בתוך התנור ?? לא הגיוני
הגבוזה לא התייצב גם אחרי 25 דקות 😒
הגבעכשיו אני רואה שכל המתכונים האחרים באינטרנט, מבשלים את רביכת הלימון על הגז, כמו בשמל, לגרום לזה לקרות בתנור זה ניסוי וטעייה ממש..
הגבמתכון מעולה! זכה למחמאות מכל הסועדים
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר