עוגת גלידת טירמיסו

עוגת גלידת טירמיסו

24/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גלידה טירמיסו - אם אתם אוהבים טירמיסו ואוהבים גלידהב אתם הולכים להשתגע על המתכון הבא! גלידה ביתית, טעימה, קרמית ועשירה במיותר. גלידה בטעם בטירמיסו אמיתי. מתכון מושלם לימי הקיץ החמים ואם אתם עוקבים אחר ההוראות המתכון אמור להיות פשוט לקל.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    • 6 חלמונים
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 375 גרם גבינת מסקרפונה
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה
    • ½1 כפיות תמצית וניל
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
    • 4 כפיות קפה
    • 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי (אופציונלי)
    • 12-16 עוגיות בישקוטי
    • אבקת קקאו
הוראות הכנה

1. בקערה גדולה מערבבים קפה, מים רותחים וליקר. מניחים בצד להתקרר.
 
2. ממלאים סיר 4-5 ס"מ מים. מניחים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומניחים את הלהבה. (בן מארי).
 
3. בקערת זכוכית חסינת חום מנחים את החלמונים והסוכר. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים החמים ומתחילים לטרוף ללא הפסקה. טורפים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה. חשוב לוודא שהמים לא נודעים בתחתית הקערה. טמפרטורת החלמונים צריכה להגיע לכ68-70 מעלות. מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
 
4. בנתיים: בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, תמצית וניל וסוכר. מקציפים לכדי קצפת יציבה.
 
5. בהדרגה מקפלים את את הקרם אל תערובת החלמונים. מקלפים עד שמקבים תערובת חלקה.
 
6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים 1/3 מהקרם על גבי תחתית התבנית. טובלים את עוגיות הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על גבי שכבת הקרם. יוצקים עוד 1/3 מהקרם על גבי שכבת העוגיות. טובלים את יתרת העוגיות ומסדרים על גבי הקרם. ולבסוף יוצקים את יתרת הקרם ומורחים בצורה שווה. עטפים בניילון ומעבירים להקפאה לפחות ל6 שעות.
 
7. לפי ההגשה הופכים את הגלידה, משחררים מהתבנית ומפזרים באפקת קקאו.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות