הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים קפה, מים רותחים וליקר. מניחים בצד להתקרר.
2. ממלאים סיר 4-5 ס"מ מים. מניחים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומניחים את הלהבה. (בן מארי).
3. בקערת זכוכית חסינת חום מנחים את החלמונים והסוכר. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים החמים ומתחילים לטרוף ללא הפסקה. טורפים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה. חשוב לוודא שהמים לא נודעים בתחתית הקערה. טמפרטורת החלמונים צריכה להגיע לכ68-70 מעלות. מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
4. בנתיים: בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, תמצית וניל וסוכר. מקציפים לכדי קצפת יציבה.
5. בהדרגה מקפלים את את הקרם אל תערובת החלמונים. מקלפים עד שמקבים תערובת חלקה.
6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים 1/3 מהקרם על גבי תחתית התבנית. טובלים את עוגיות הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על גבי שכבת הקרם. יוצקים עוד 1/3 מהקרם על גבי שכבת העוגיות. טובלים את יתרת העוגיות ומסדרים על גבי הקרם. ולבסוף יוצקים את יתרת הקרם ומורחים בצורה שווה. עטפים בניילון ומעבירים להקפאה לפחות ל6 שעות.
7. לפי ההגשה הופכים את הגלידה, משחררים מהתבנית ומפזרים באפקת קקאו.
האימייל שלך לא יוצג באתר