מרק תירס

מרק תירס

28/1/2022
2.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון למרק תירס ביתי חם – אם אתם מחפשים למרק מנחם שיחמם אתכם ביצי החורף הקרים, אך לא בא לכם להשקיע יותר מדי עבודה, זה בדיוק המרק שאתם צריכים. מרק תירסם מוקרם שניתן להכין מתירס קפוא, תירס טרי ואפילו מתירס משימורים. המרק הזה אהוב במיוחד על ילדים אך גם מבוגרים משתגעים עליו.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 3 כפות שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1/4 כוס (32 גרם) קמח
    • ½2 כוסות  תירס, טרי/קפוא/משימורים
    • 2 ליטר (8 כוסות) מים/ציר עוף/ציר ירקות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית כמון
    • 1-2 כפיות כורכום
    • 1 מיכל (400 מ"ל) חלב קוקוס (אופציונלי)
    • קרוטונים להגשה (אופציונלי)
הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים קמח ומבשלים על אש בינונית במשך 1-2 דקות. מוסיפים תירס, מים/ציר ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  3. שומרים כוס אחת מהתירס למועד מאוחר יותר (שלב אופציונלי), מכבים את האש וטוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מחזירים למרק את התירס ששמרנו, מוסיפים חלב קוקוס (אופציונלי) ומבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה.
  5. בודקים את התיבול ומוסיפים תבלינים במידת הצורך.
  6. מגישים עם קרוטונים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות