מרק פטריות וגריסים מנחם במיוחד

מרק פטריות וגריסים מנחם במיוחד

4/2/2022
5 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון למרק פטריות חם, חורפי ומנחם במיוחד. אם אתם מחפשים את המתכון החורפי המושלם, אתם חייבים לנסות את המרק הזה! מרק פטריות שמפיניון, פטריות פורצ'יני, גריסי פנינה, גזרים, סלרי ועוד מלא דברים טעימים.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
ישראלי
מצרכים
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 3 שיני שום כתושות
    • 1-2 גבעולי סלרי, קצוצים
    • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
    • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
    • 300 גרם פטריות שמפיניון
    • 60 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
    • 1 כוס גריסי פנינה (200 גרם), שטופים
    • 2.5 ליטר מים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית כמון
    • 1-2 כפיות טימין
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
הוראות הכנה
  1. מניחים בקערה פטריות מיובשות, יוצקים 2 כוסות מים חמים ומניחים להשריה למשך 20 דקות.
  2. בינתיים מתחילים להכין את המרק: בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים שום כתוש, סלרי קצוץ וקוביות גזר ומטגנים במשך 3-4 דקות, מוסיפים את הפטריות שמפיניון הקצוצות ומבשלים עד לריכוך הפטריות, כ-8-10 דקות.
  3. מסננים את הפטריות הספוגות, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר, מוסיפים קוביות תפוחי אדמה וגריסי פנינה. מוסיפים את נוזלי השריית הפטריות, ו -2.5 ליטר מים.
  4. מתבלים במלח, פלפל, כמון וטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים עד שגריסי הפנינה מבושלים לאל דנטה, כ- 20-25 דקות.
  5. בודקים את התיבול, במידת הצורך מוסיפים תבלינים. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי).
  6. מגישים ונהנים!
תגובות (1)
  • א
    אופיר
    11/9/2023

    עד כמה שידוע לי בגריסים יש גלוטן

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות