גספצ'ו – מרק עגבניות ספרדי קר

גספצ'ו – מרק עגבניות ספרדי קר

28/11/2021
1.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מרק גספצ'ו הוא מרק עגבניות קר מהמבטח הספרדי-אנדלוסי. מרק גספאצ'ו מכיל בתוכו עגבניות ובנוסף עוד ירקות קלילים. זהו מרק שמוגש קל והוא מרק מעולה לימי הקיץ החמים. המתכון הזה למרק גספצ'ו הוא פשוט ביותר ולא מצרכי קישורי בישול בכלל. המרק הזה הוא טבעוני כך שהוא מתאים לכולם.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
ספרדי
מצרכים
    • 3 עגבניות בגודל בינוני
    • 300 גרם עגבניות שרי
    • 1 פלפל אדום בגודל בינוני
    • 1 פלפל ירוק בגודל בינוני
    • 1 מלפפון
    • 1/2 בצל סגול
    • 1-2 שיני שום (אופציונלי)
    • 10 עלי בזיליקום
    • 2 פרוסות לחם
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
    • 2 כפות חומץ
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית כמון
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים קרים
הוראות הכנה
1. קוצצים גס את כל הירקות.
 
2. שמים את כל הירקות במעבד מזון (אם אין מספיק מקום מחלקים את הירקות ל2 וטוחנים בשתי פעימות) וטוחנים היטב. מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח, פלפל, כמון וטוחנים שוב. מוסיפים את הלחם וטוחנים היטב שוב. בודקים את התיבול אם יש צורך מוסיפים עוד.
 
3. אם רוצים לקבל את המרק במרקם מאוד חלק יש להעביר את המרק דרך מסננת.
 
4. מגישים את המרק קר, מקשאים בקרוטונים, בצל ירוק, בזיליקום ומזלפים מעט שמן זית.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות