מרק ברוקולי מוקרם

מרק ברוקולי מוקרם

11/11/2021
3 כוכבים (1 הצבעות)
...
מרק ברוקולי קרמי, חמים וטעים. מתכון למרק שיחמם אתכם בימי החורף הקרים.
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 1 ברוקולי גדול (800 גרם)
    • 1 בצל גדול
    • 1 גבעול סלרי
    • 2 שיני שום
    • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
    • 1.2-1.4 ליטר ציר ירקות
    • 1/2 כוס (120מ"ל) שמנת – אופציונלי
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית טימין
הוראות הכנה

1. קוצצים גס את הבצל, תפוחי אדמה, סלרי ושום. מפרקים את הברוקולי לפרחים, מנקים את הגבעולים וקוצצים גס.
 
2. מחממים שמן זית בסיר גדול מעל אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ, סלרי ושום. מטגנים כ5 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים גבעולי ברוקולי קצוצים, תפוחי אדמה ואת פרחי הברוקולי.
 
3. מוזגים ציר ירקות לכיסוי מלא של הירקות. מבייאים לרתיחה, מורידים את האש, מכסים ומבשלים עד לריכוך מלא של כל הירקות כ30 דקות.
 
4. מורידים מהאש, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק עד לקבלת מרק חלק ללא גושים. מוסיפים שמנת ומערבבים.
 
5. מחזירים לאש נמוכה, בודקים תיבול אם יש צורך מתקנים תיבול. מבשלים 5-10 דקות נוספות.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות