מרק ברוקולי וצ'דר

מרק ברוקולי וצ'דר

9/4/2024
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מרק ברוקולי וצ'דר – למי שלא מכיר, זהו מרק בסגנון אמריקאי שנהוג להכין בחודשי הסתיו והחורף. זהו מרק קרמי על בסיס שמנת וגבינת צ'דר. לחך הישראלי שילוב הטעמים עשוי להישמע מוזר, אך טעמי המרק מפתיעים וטעימים.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 450 גרם ברוקולי, חתוך גס
    • 4 כפות (60 גרם) חמאה
    • 1 בצל, קצוץ
    • 2-3 שיני שום, כתושות
    • 4 כפות (30 גרם) קמח
    • 3 כוסות (720 מ"ל) ציר ירקות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית פפריקה
    • 1 גזר, מגורד
    • 2 כוסות (480 מ"ל) שמנת לבישול
    • 200 גרם גבינת צ'דר, מגורדת
הוראות הכנה
  1. בסיר גדול ממיסים את החמאה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 4-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים את הקמח, מבשלים, תוך כדי ערבוב, כ-1-2 דקות, עד שמזהיב. יוצקים פנימה את הציר. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי הקצוץ, הגזר המגורד, מלח, פלפל ופפריקה.
  3. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת, גבינת הצ'דר ומערבבים. מבשלים 1-2 דקות.
  5. מגישים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות