הוראות הכנה
מוס חמאת בוטנים:
1. בקערה גדולה מקציפים את השמנת, תמצית וניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה את חמאת הבוטנים ומקפלים בעדינות עד לאיחוד מלא.
2. מעבירים את המוס אל שק זילוף. מזלפים אל תוך כוסות הגשה. אם המוס דליל מדי, מעבירים את שק הזילוף לשעה למקרר להתייצבות.
3. מעבירים את כוסות ההגשה אל המקרר עד להצייבות המוס. לפחות שעתיים.
4. לפי ההגשה מקשטים את המוס בבוטנים קצוצים (אופציונלי).
הערות:
• אם אתם לא משתמשים בחמאת בוטנים טבעית, חממו את חמאת הבוטנים שלכם במיקרו למשך 15-30 שניות כדי שיהיה נוח לקפל אל תוך הקצפת.
פאדג' חמאת בוטנים:
1. משמנים תבנית 20X20 ס"מת מרפדים בנייר אפייה. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים חמאת בוטנים, סירופ מייפל, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח.
3. יוצקים את הבלילה אל התבנית, מורחים כך שתווצר שכבה אחידה. מפזרים בוטנים קצוצים.
4. מעבירים למקפיא לשעתיים או עד להתייצבות. חותכים לריבועים קטנים ומגישים.
הערות:
• יש לשמור את הפאדג' במקפיא עד להגשה.
עוגת גבינה חמאת בוטנים:
1. במעבד מזון מעבדים ביסקוויטים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים שוב עד לאיחוד. מהדקים לתחתית תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. מקררים בזמן הכנת המילוי.
2. בקערת מיקסר גדולה טורפים גבינת שמנת ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים חמאת בוטנים, תמצית וניל ומערבלים שוב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבלים עוד 2-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק.
3. יוצקים את תערובת עוגת הגבינה לתבנית הקפיצית. מקררים לפחות 6 שעות או למשך הלילה. אפשר גם להקפיא את העוגה.
4. הכנת הגנאש: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ. נותנים לשבת במשך דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס והגנאש חלק.
5. מצננים מעט ויוצקים על עוגת הגבינה. אפשר לצקת ישר לתבנית הקפיצית או לפתוח אותה ואז לצקת את הגנאש.
מקררים לפחות שעה לפני ההגשה.
• העוגה אינה מכילה ג'לטין ולכן היא לא תהיה יציבה במיוחד. לתוצאות טובות יותר מקפיאים את העוגה למשך שעה אחת לפני ההגשה.
חיתוכיות שיבולת שועל שוקולד וחמאת בוטנים:
1. בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים שיבולת שועל וקמח שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.
2. מרפדים תבנית בגודל 20X25 ס"מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה.
4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.
הערות:
• יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
• אם אין לכם קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.
האימייל שלך לא יוצג באתר