1. אל סיר גדול מלא במים מסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
2. קוצצים דק בצל, פטרוזילה ועגבניות מיובשות. פורסים את הצ'ילי ומניחים בצד.
3. במחבת גדולה מחממים שמת זית על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 3-4 דקות, מוסיפים שום כתוש, צ'י'לי, עגבניות מיובשות קצוצות ומבשלים עוד כ3-4 דקות.
4. בנתיים מתחילים לבשל את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
5. מוסיפים רוטב עגבניות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מבשלים כ2 דקות ומוסיפים את הטונה המסוננת. מפרקים את הטונה לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ, תוך כדי בישול למשך כ2 דקות.
6. מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת, מערבבים עד לאיחוד הפסטה עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מכבים את האש ומערבבים.
7. מגישים חם, ניתן לגרד פרזמן מלעלה כתוספת.
קציצות טונה וקינואה:
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות.
2. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים טונה מסוננת, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים קציצות.
3. אופציה 1: במחבת גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית, מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
4. אופציה 2: אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים.
האימייל שלך לא יוצג באתר