הוראות הכנה
1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שמתחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי,משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל175 מעלות.
5. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
6. חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות ומטגנים במשך כ5 דקות, עד שהדג מבושל במלואו. מבשלים את חתיכות הברוקולי במים רותחים במשך כ4-5 דקות, מסננים.
7. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת ואת התבלינים.
8. מפזרים את חתיכות הסלמון והברוקולי בצורה אחידה ככל הניתן על גבי הקלתית. מפזרים מוצרלה מגורדת. יוצקים פנימה את תערובת השמנת והביצים.
9. אופים במשך כ30 דקות, או עד שהקיש מזהיב ומתייצב. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר