הוראות הכנה
1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שתמחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי, משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל170 מעלות.
5. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ5-7 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
6. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת ואת התבלינים. על גבי הקלתית האפויה מפזרים גבינת מוצרלה ופרזמן. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת עד ל70% מגובה הקלתית. מסדרים את העגבניות החצויות עם החלק החתוך כלפי מעלה.
7. אופים את הקיש ב175 מעלות במשך 30-35 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה.
מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
הכנתי לשבועות יצא מדהים מדהים!!
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר