קיש פיצה – קיש גבינות ועגבניות שרי

קיש פיצה – קיש גבינות ועגבניות שרי

29/11/2021
3.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון לקיש פיצה (קיש עם גבינת מוצרלה, פרמזן ועגבניות שרי) – שילוב של שתי קלאסיקות, פיצה מרגריטה וקיש. בצק פריך ממולא בתערובת גבינות איטלקיות ועגבניות שרי. מתכון מושלם לאירוח, לימי הולדת לחג השבועות או לכל אירוע אחר.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    לקלתית:
    •  2 כוסות (280 גרם) קמח
    •  170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    •  1 כפית מלח
    •  4-6 כפות מים קרים
    למילוי:
    • 3 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
    • 9-10 עגבניות שרי, חצויות
    • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
    • 2 כפות (10 גרם) גבינת פרמזן
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית אורגנו
    • 3-4 עלי בזיליקום

הוראות הכנה

1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שתמחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי. 
 
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי, משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
 
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה. 
 
4. מחממים תנור ל170 מעלות.
 
5. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ5-7 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
 
6. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת ואת התבלינים. על גבי הקלתית האפויה מפזרים גבינת מוצרלה ופרזמן. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת עד ל70% מגובה הקלתית. מסדרים את העגבניות החצויות עם החלק החתוך כלפי מעלה.
 
7. אופים את הקיש ב175 מעלות במשך 30-35 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה.
מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.

תגובות (1)
  • ר
    רות
    13/6/2024

    הכנתי לשבועות יצא מדהים מדהים!!

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות