פרחי כרובית אפויים בתנור - 4 מתכונים קלים וטעימים

פרחי כרובית אפויים בתנור - 4 מתכונים קלים וטעימים

29/11/2021
3 כוכבים (1 הצבעות)
...
פרחי כרובית אפויים בתנור - 4 מתכונים קלים וטעימים להפליא. 4 מתכונים כרובית פשוטים להכנה שכל אחד יכול להכין. אם אתם אוהבים כרובית אפויה בתנור אתם חייבים לנסות את המתכונים האלה.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    פרחי כרובית בשמן זית:
    • 1 ראש כרובית
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית אבקת שום
    • 1/2 כפית פפריקה
    • 1 כפית אורגנו
     
     
    פרחי כרובית קריספיים בפירורי לחם:
    • 1 ראש כרובית
    • 100 גרם פירורי לחם
    • 75 גרם שומשום
    • 2-3 ביצים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית אבקת שום
    • 1/2 כפית פפריקה
    • 1 כפית אורגנו
    • ספריי שמן
     
    פרחי כרובית ברוטב לימון ושום:
    • 1 ראש כרובית
    • 2 כפיות אבקת שום
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 2 כפיות קורנית (טימין) 
    • גרידה מלימון אחד
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 3-4 כפות שמן זית
    • 2 כפות פרמזן מגורד
    • פטרוזיליה קצוצה להגשה – אופציונלי 
     
     
    פרחי כרובית ברוטב חרדל:
    • 1 ראש כרובית
    • 1/3 כוס (77 גרם) חרדל דיז'ון
    • 1/3 כוס (77 גרם) מיונז
    • 2-3 כפות דבש
    • 1 כף שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

פרחי כרובית בשמן זית:
1. מחממים תנור ל220 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים.
3. מניחים את פרחי הכרובית בקערה, מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב, עד שהכל מכוסה.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ20 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה.
5. מגישים עם הרוטה האהוב עליכם.
 
 
פרחי כרובית קריספיים בפירורי לחם:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומבשלים בסיר גדול עם מים מלוחים במשך כ5 דקות. מסננים היטב.
3. מכינים שתי קערות: בקערה אחת מערבבים פירורי לחם, שומשום ואת כל התבנלינים. בקערה שניה טורפים את הביצים עם כ1/4 כםית מלח. 
4. טובלים את פרחי הכרובית בביצים הטרופות ואחר כך מכסים בתערובת פירורי הלחם.
5. מסדרים על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה, מתיזים מעט שמן, אופים במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.
6. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם.
 
 
פרחי כרובית ברוטב לימון ושום:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים.
3. מניחים את פרחי הכרובית בקערה, מוסיפים את התבלינים, גרידת לימון, מיץ לימון, פרמזן ושמן הזית ומערבבים היטב, עד שהכל מכוסה.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ20-25 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה.
5. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם.
 
 
פרחי כרובית ברוטב חרדל:
1. מחממים תנור ל190 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומבשלים בסיר גדול עם מים מלוחים במשך כ5 דקות. מסננים היטב.
3. בקערה מערבבים חרדל, מיונז, דבש, שמן זית, מלח ופלפל. 
4. טובלים את פרחי הכרובית ברוטב (לא ליצור שכבה עבה מדי של רוטב) ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
6. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם.

תגובות (1)
  • ל
    לוסי שליין
    24/12/2022

    מתכונים מדהימים.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות