עוגת תפוזים - לא מה שהכרתם
21/12/2023
1.5 כוכבים
(5 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תפוזים– עוגה מרהיבה ביופיה שאין אדם שלא יתלהב מהיופי הזה. עוגת תפוזים רכה, עשירה בטעמים ותבלינים וגם קלה להכנה. עוגה מושלמת לימי החורף. אם אתם מחפשים עוגה פרווה לשבת, זאת העוגה שאתם צריכים.
מצרכים
לפרוסות התפוז המסוכרות:
- 2 תפוזים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3/4 (180 מ"ל) מים
לעוגת התפוזים:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת ג'ינג'ר או ג'ינג'ר מגורד
- 1/2 כפית קינמון
- ציפורן/אגוז מוסקט/תבלינים אחרים לבחירתכם
- 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס + 1 כף (135 מ"ל) מיץ תפוזים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת תפוז מ-2 תפוזים
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
- הכנת פרוסות תפוז מסוכרות: פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי 3 מ"מ (או דקות יותר אם תרצו). בסיר מערבבים סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרוסות תפוז, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים 10-15 דקות. מכבים את האש ונותנים לפרוסות התפוז להיספג בסירופ תוך כדי הכנת העוגה.
- מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, ג'ינג'ר, קינמון ותבלינים נוספים אם רוצים. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, כ-5 דקות. לאחר מכן, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, יוצקים לאט שמן בזרם קבוע עד להטמעה. מוסיפים גרידת תפוז, מיץ תפוזים, תמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
- הרכבה: מוציאים מהסירופ פרוסות תפוז וחותכים כל פרוסה לחצי. מסדרים אותם בתחתית התבנית כפי שמוצג בסרטון.
- מוסיפים בהדרגה מהתערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים רק עד להטמעה.
- יוצקים את הבלילה על התפוזים ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים להתקרר ואז משחררים את העוגה מהתבנית והופכים לכלי הגשה.
- מברישים מעט מהסירופ על התפוזים.
האימייל שלך לא יוצג באתר