עוגת ריקוטה לימון ואוכמניות

עוגת ריקוטה לימון ואוכמניות

28/11/2021
3.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
עוגת ריקוטה לימון ואוכמניות - עוגה רכה, נימוחה קלה להכנה וטעימה במיוחד. העוגה הזאת היא אחת העוגות האהובות עליי ואני ממליץ לכם לנסות להכין אותה.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • ¾1 כוסות (250 גרם) קמח
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כפית מלח
    • 3 ביצים
    • 115 גרם חמאה רכה
    • 185 גרם גבינת ריקוטה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 1 כף גרידת לימון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 200 גרם אוכמניות, קפואות או טריות
    • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה – אופציונלי
הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל160 מעלות. מכינים תבנית בגודל 22X12 או בגודל דומה.
 
2. בקערה גדולה מערבלים חמאה רכה עם סוכר. מוסיפים גיבנת ריוקטה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטעהת הביצה ואז מוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
 
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים הכל עד לאיחוד מלא.
 
4. מוסיפים פנימה את האוכמניות ומקלפים בעדינות.
 
5. יוצקים את התערובת אל התבנית.
 
6. אופים את העוגה במשך 60-75 דקות, עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. לאחר כ40 דקות אפייה מומלץ לכסות את העוגה באלומיניות על מנת למנוע השחת יתר של העוגה. 
 
7. נותנים לעוגה להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית על גבי רשת צינון, מחלצים ונותנים להתקרר באופן מלא. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

תגובות (1)
  • ד
    דפנה
    4/1/2024

    אפשר להחליף את החמאה בשמן?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות