הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים בחמאה תבנית בקוטר 23 ס"מ.
2. בקערה קטנה מערבבים סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל. יוצקים אל התבנית המשומנת ומורחים בצורה אחידה. מסדרים את פרוסות הבננה על גבי שכבת הסוכר-חמאה. מניחים את התבנית בצד.
3. מכינים את העוגה: אל קערה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מערבבים ומניחים בצד. בקערה נפרדת מועכים את הבננות עד לקבלת מחית. מוסיפים ביצים, שמן, חלב, תמצית וניל וסוכר. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
4. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת הבננות. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
5. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה ומרימים את התבנית בזהירות. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
הערות:
• חשוב לחלץ את העוגה בעודה חמה. אחרי שהעוגה תתקרר יהיה קשה לחלץ אותה.
עוגה מעולה!!! הכנו אותה כבר כמה פעמים ואפילו עם קמח תמי ללא גלוטן והיא יוצאת מושלם. תודה על מתכון נהדר
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר