עוגת בננות הפוכה

עוגת בננות הפוכה

7/12/2021
4.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לעוגת בננות הפוכה – עוגת בננות רכה ונימוחה בציפוי שכבת בננות מקורמלות. קינוח קל להכנה, טעים ומפנק. מתכון לעוגה שמתאימה לחגים, ימי הולדת שבתות או כל אירוע אחר.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לציפוי:
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 60 גרם חמאה מומסת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 בננות, חותכות לפרוסות
     
    לעוגה:
    • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית סודה לשתיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 2 בננות בשלות
    • 2 ביצים
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים בחמאה תבנית בקוטר 23 ס"מ.
 
2. בקערה קטנה מערבבים סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל. יוצקים אל התבנית המשומנת ומורחים בצורה אחידה. מסדרים את פרוסות הבננה על גבי שכבת הסוכר-חמאה. מניחים את התבנית בצד.
 
3. מכינים את העוגה: אל קערה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מערבבים ומניחים בצד. בקערה נפרדת מועכים את הבננות עד לקבלת מחית. מוסיפים ביצים, שמן, חלב, תמצית וניל וסוכר. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת הבננות. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
5. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה ומרימים את התבנית בזהירות. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
 
הערות:
• חשוב לחלץ את העוגה בעודה חמה. אחרי שהעוגה תתקרר יהיה קשה לחלץ אותה.
תגובות (1)
  • ה
    הדס
    25/4/2023

    עוגה מעולה!!! הכנו אותה כבר כמה פעמים ואפילו עם קמח תמי ללא גלוטן והיא יוצאת מושלם. תודה על מתכון נהדר

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות