הוראות הכנה
1. מרפדים שתי תבניות אפיה בנייר אפיה ומניחים בצד.
2. בדיר בגודל בינוני, שמים חמאה,חלב, סוכר לבן, סוכר חום וקקאו. מניחים את הסיר על גבי להבה בינונית, מבשלים עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב ונותנים לרתוח במשך 60 שניות.
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים חמאת בוטנים, שיבולת שועל ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
4. בעזרת שתי כפות, מעבירים את הבלילה (ככף אחת או שתיים) על גבי נייר האפיה.
5. נותנים לעמוד בטמפרטורת החדר עד להתייצבות, כשעתיים.
הערות:
• ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה, שיבולת שועל דקה או שילוב של השניים. מניסיוני המרקם הכי טוב יוצא כשאר משתמשים בשילוב של השניים.
• ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים או במקרר במשך כשבוע.
• חשוב לתת לתערובת לרתוח במשך 60 שניות. אם נותנים לרתוח במשך פחות זמן, העוגיות לא יתייצבו, אם נותנים לרתוח יותר מדי זמן, העוגיות עלולות לצאת נוקשות. בדרך כלל המינימום הנדרש זה 60 שנות, המקיסמום זה 90 שניות אבל הזמנים עלולים להשתנות.
האימייל שלך לא יוצג באתר