ספגטי אליו אוליו | ספגטי ברוטב שום ושמן זית

ספגטי אליו אוליו | ספגטי ברוטב שום ושמן זית

12/11/2021
2.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
ספגטי אליו אוליו - ספגטי ברוטב שום ושמן זית. מתכון איטקלי קלאסי למנת פסטה פשוטה וטעימה. זוהי מנת ספגטי מהמטבח האיטלקי מבין המנות הפשוטות ביותר, אך עם זאת, מבין בין המנות הטעימות ביותר.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    • 300 גרם ספגטי
    • 4 שיני שום
    • 1 פלפל צ'ילי אדום
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
    • מלח
    • פלפל שחור
הוראות הכנה

1.  חותכים את השום והפלפל לפרוסות דקות קוצצים דק את הפטרוזיליה ומניחים בצד.
 
2. ממליאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. לקראת סוף תהליך הבישול שומרים 1 כוס ממי בישול הפסטה.
 
3. בנתיים מכינים את הרוטב: למחבת קרה מוסיפים שמן זית וצ'ילי. מתחילים לבשל אל אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי כדקה. מבשלים עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות. בזהירות רבה: לא לשרוף את השום!
 
4. כאשר שיני השום מתחילים להזהיב בקצוות מיד מוסיפים
 את הספטה אל מחבת. מפזרים מלח, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את מי הפסטה ומערבבים עד שנוצר מן רוטב. מכבי את האש, מוסיפים את הפטרוזליה ומערבבים.
 
5. מגישים חם!
תגובות (1)
  • נ
    נחמי
    23/7/2024

    במה אפשר להחליף את הפללפל צילי?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות