הוראות הכנה
1. הכנות: מרפדים תבנית מרובעת 23*23 או 30*20 או תבנית בגודל דומה בנייר אפיה. מורחים את הנייר בשמן, כך גם את הצדדים. מורחים ספטולה בשמן ומניחים בצד.
2. בקערת מיקסר מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 15 דקות.
3. כאשר הג'לטין ספח,מתחילים להכין את הסירופ. בסיר בגודל בינוני שמים סוכר, סירופ תירס, מלח ומביאים. מביאים לרתיחה על גבי להבה גבוהה ומביאים לטמפרטורה של 115 מעלות. לא לערבב!
4. אל הג'לטין הספוח מוסיפים תמצית וניל ומתחילים לערבב במהירות נמוכה במשך כ30 שניות, בהדרגה ותוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את הסירופ החם. אחרי שכל הסירופ נטמע, מעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה. מקציפים במשך כ10 דקות, עד לקבלת קצף לב, אוורירי ויציב.
5. מיד (חשוב מאוד לעשות את מהר אחרת התערובת מתקשה) מעבירים אל התבנית שהכנו מראש ומורחים בצורה אחידה בעזרת הספטולה המשומנת. נותנים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 6 שעות לפחות.
6. מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את הקורנפלור ואבקת הסוכר.
7. מפזרים כמות נדיבה של תערובת בציפוי על גבי קרש חיתוך גדול. מחלצים את המרשמלו מהתבנית ומניחים על גבי קרש החיתוך. מפזרים כמות נדיבה של תערובת הציפוי גם מלמעלה. מעזרת סכין משומנת חותכים לקוביות בגודל הרצוי. מעבירים את קוביות המרשמלו לתבנית גדולה ומפזרים עוד תערובת ציפוי. מערבבים היטב עד שכל קוביית מרשמלו מוכסה מכל הצדדים.
הערות:
• ניתן לשמור את המרשמלו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך שבועיים.
• איפה ניתן להשיג סירופ תירס? ניתן להשיג סירופ תירס בחלק מהסופרים הגדולים וחנויות שמתמחות באפיה.
• האם ניתן להחליף את סירופ התירס במשהו אחר? סירופ תירס עוזר למנוע קריסטליזציה לכן זה הוא מרכיב חשוב. לא ניסיתי להחליף בעצמי את הסירופ אבל במתכונים אחרים מציינים שניתן להחליף בגלוקוזה, בסירופ מייפל או סירופ אגבה (הניסיון על אחריותכם).
• אם אתם רוצים מרשמלו צבעוני, ניתן להוסיף צבע מאכל ג'ל בעת ההקצפה אחרי הטמעת הסירופ.
• במתכון הזה אין תחליף לג'לטין. ג'לטין ניתן למצוא בקלות בכל סופרמרקט בארץ.
• אם רוצים להוסיף טעם למרשמלו, ניתן להוסיף תמציות טעם שונות בעת ההקצפה. כגון: תמצית שקדים, תמצית הדרים, מי ורדים וכו'
מתכון יפה תודה רבה על ההשקעה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר