הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל160°.
2. במעבד מזון או בשקית מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפיה בגודל 20X25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 8-10 דקות, עד להזהבה קלה. מניחים בצד בזמן שמכינים את המילוי.
3. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל, גרידת לימון, מיץ לימון ומערבבים עד לאיחוד מלא. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה. לא לערבל יתר על המידה.
4. יוצקים את המילוי על גבי הקלתית. אופים במשך 35-40 דקות. עד שעוגה יציבה אך מעט רוטטת במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים להתייצבות במקרר ל4 שעות לפחות.
5. מכינים את קרם הלימון: בסיר קטן שמים סוכר, קורנפלור, מיץ לימון, מלח ומערבבים. שופכים פנימה מים ומיץ לימון. מבשלים מעל להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שמגיע לרתיחה והתערובת מסמיכה.
6. בקערה טורפים את החלמונים, בזרם דק, תוך כדי ערבוב יוצקים את תערובת הסוכר עד לאיחוד. מעבירים את הקרם בחזרה אל הסיר. מבשלים על גבי להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבב מתמיד, עד שהקרם מתחיל לבעבע ומסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים גרידת לימון וחמאה. מערבבים עד לאיחוד. נותנים להתקרר מעט.
7. מורחים את הקרם בצורה אחידה על גבי עוגת הגבינה. מחלצים מהתבנית. חותכים את קצוות העוגה על מנת לתת מראה אסטתי ונקי. חותכים ל12-16 ריבועים ומקשטים בעלי נענע.
חייבת להכין. מה גודל התבנית?
הגבהמתכון מבולגן. רשימת המצרכים חסרה. אי אפשר להכין את המתכון
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר