חטיף תמרים בריא – מתכון טבעוני, ללא גלוטן, ללא אפייה וקל להכנה
9/12/2021
4 כוכבים
(6 הצבעות)
...
מתכון לחטיף תמרים בריא, קל להכנה, טבעוני, ללא גלוטן וללא אפייה. מתכון לקינוח בריא שניתן להכין בדקות ספורות בלבד. קינוח שמתאים לכל חג, לכל אירוע ומתאים לכולם. מתאים גם בתור חטיף אנרגיה לפני או אחרי אימון.
מצרכים
- 180 גרם אגוזי מלך
- 400 גרם תמרים מזן מג'הול (מגולען)
- 2 כפות (30 גרם) חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
- 1 כף (15 גרם) שמן קוקוס
- 1/2 כוס (45 גרם) קוקוס טחון
- 1-2 כפות שומשום קלוי (אופציונלי)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
1. מרפדים תבנית אפיה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
2. במעבד מזון מניחים אגוזי מלך וטוחנים במשך 20-30 שניות עד לקבלת פירורים.
3. מוסיפים תמרים, אבקת קקאו, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, קוקוס טחון, תמצית וניל ומלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
4. משטחים את התערובת על גבי התבנית. מפזרים את השומשום ולוחצים מעט. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 30 דקות.
5. מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.
האימייל שלך לא יוצג באתר