ורניקי – כיסונים ממולאים בתפוח אדמה

ורניקי – כיסונים ממולאים בתפוח אדמה

27/3/2022
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
ורניקי הם מאכל אוקראיני מסורתי – ישנם סוגים שונים של וריניקי, כאשר הנפוצים ביותר הם ורניקי במילוי פירה תפוחי אדמה, ורניקי במילוי גבינה וורניקי במילוי דובדבנים. המאכל נפוץ במדינות נוספות כמו רוסיה ופולין ונקרא גם פירוגי, קרפלך ועוד. המתכון הזה הוא פשוט מאוד, כיף להכין אותו והוא מתחסל במהירות. מושלם לארוחת בוקר/צהריים של סופ"ש.
רמת קושי
בינוני
מנות
4
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
רוסי
מצרכים

    לבצק:

    • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמים
    • 1/2 כפית מלח
    • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
    • 2 כפות שמן

    למילוי:

    • 400 גרם תפוחי אדמה, קלופים
    • 2 בצלים, קצוצים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם

    להגשה:

    • שמנת חמוצה
הוראות הכנה
  1. הכנת הבצק: בקערה קטנה מערבבים מים חמים, מלח ושמן. בקערה נפרדת מניחים קמח, יוצרים גומה באמצע, ואז יוצקים את התערובת הרטובה לגומה. מערבבים עד שנוצר בצק חלק.
  2. מניחים בצד בזמן שמכינים את המילוי.
  3. מכינים את המילוי: ממלאים סיר בינוני-גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח, מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך.
  4. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומועכים.
  5. במחבת בגודל בינוני מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  6. מוסיפים 3/4 מכמות הבצל אל הפירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  7. הרכבה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעובי של 1/8 ס"מ. בעזרת כוס או קורץ עוגיות, קורצים עיגולים בגודל 6-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מילוי. סוגרים את הבצק וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  8. בישול הורניקי: מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הורניקי ומרתיחים עד שהם צפים. מסננים ומעבירים קערה גדולה, מוסיפים 1-2 כפיות חמאה, מערבבים עד שכל הורניקי מצופים בחמאה.
  9. מגישים עם בצל המטוגן ושמנת חמוצה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות