העוגיות שהצילו את רחל מאופקים
17/10/2023
3.5 כוכבים
(23 הצבעות)
...
אין אדם בישראל שלא שמע את הסיפור המטורף של רחל מאופקים שמחבלים השתלטו על ביתה, והיא שמרה על קור רוח וניצלה בזכות הנשמה הגדולה שלה וגם האכילה אותם בעוגיות.
אני לא בטוח אילו עוגיות אלו היו בדיוק, אבל השמועה אומרת שאלו היו מעמולים במילוי אגוזים.
מצרכים
לבצק:
- 2 כוסות סולת (350 גרם)
- 3/4 כוס+2 כפות קמח (125 גרם)
- 1/4 כוס קורנפלור (30 גרם)
- 2/3 כוס אבקת סוכר (87 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 130 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
- 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
למילוי התמרים:
- 200 גרם תמר מגה'ול
- קינמון (אופציונלי)
למילוי הפיסטוק:
- 200 גרם פיסטוקים
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- 2 כפות חמאה, מומסת (30 גרם)
- 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)
הוראות הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה או בקערת מיקסר, מערבבים היטב סולת עם חמאה מומסת ושמן. מכסים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך לילה שלם.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. אם הבצק קשה מדי, מניחים בטמפרטורת החדר למשך 30-60 דקות. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה. מערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים חלב, תמצית וניל, מי ורדים ומערבבים עד להיווצרות בצק. מכסים ונותנים לנוח במשך שעה. לאחר מכן, מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים בצד.
- הכנת מילוי התמרים: מעבד מזון מניחים תמרים וקינמון. מעבדים עד להיווצרות משחה חלקה. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד.
- הכנת מילוי הפיסטוק: מניחים פיסטוקים, סוכר וקינמון למעבד המזון ומעבדים במשך 10-15 שניות, מוסיפים חמאה ומי ורדים, מעבדים במשך 10 שניות נוספות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
- הרכבת העוגיות: לוחצים בעדינות על כדור הבצק על מנת ליצור צורה שטוחה, מניחים את כדור המילוי על הבצק השטוח, עוטפים את המילוי עם הבצק ומגלגלים לצורת כדור. אם אתם מכינים את מעמול השוקולד, פשוט הניחו באמצע הבצק השטוח 1-2 כפיות ממרח שוקולד וגלגלו.
- מקמחים את שבלונת המעמול. לוחצים בעדינות את הבצק לתבנית/שבלונת המעמול, לאחר מכן משחררים בעדינות מהתבנית.
- מסדרים את כל העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
- מחממים את התנור ל180 מעלות.
- אופים במשך 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מניחים להתקרר לפני ההגשה.
כמו שציינתי, אני לא באמת יודע אם זה המתכון של רחל, אבל אתם מעדיפים מתכון לעוגיות אחרות ולא פחות טובות, תנסו את אלה:
עוגיות שוקולד מושלגות
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות טעימות וקלות להכנה שכל אחד יכול להכין בבית. מתכון: עוגיות שוקולד מושלגות
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות
מה יכול להיות טוב יותר מעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות. אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם רכות, זה בדיוק מה שאתם צריכים. מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שקדים
עוגיות רכות, טעימות וקלות להכנה. העוגיות האלה הן ללא קמח ומושלמות ליד הקפה. מתכון: עוגיות שקדים
אם אתם מחפשים מתכונים עוגיות נוספים, מוזמנים להעיף מבט לעשרות המתכונים השונים: מתכוני עוגיות
מה כמות המעמולים שיוצאת?
הגב30 מעמולים
הגבהכנתי את המעמולים הללו, אומנם תהליך הכנה מעט ארוך אבל העוגיה לבסוף יוצאת מאוד פריכה ומילוי הפיסטוק מאוד טעים. כן חשוב לקרר את העוגיות המעוצבות לפני האפייה. ללא ספק שידרוג מהנה של המעמול הקלאסי. אני ממליץ להגדיל את הפיסטוקים במילוי בעוד 50 גרם ובנוסף כפית של מי ורדים. טיפ נוסף רצוי מאוד לקלות את הפיסטוקים.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר