הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלו. משמנים תבנית מלבנית 25X20 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.
2. בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל, שמנת חמוצה, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים סולת, קמח, קוקוס טחון, סודה ומלח. מערבבים עד לאיחוד מלא.
3. מעבירים את בלילה אל התבנית המשומנת. בזרת סכין קורצים צורת יהלומים או ריבועים כפי שמתואר בסרטון. במרכז כל יהולם/ריבוע מניחים שקד.
4. אופים במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.
5. בנתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים סוכר ומים. מביאים לרתיחה. מנמיחים את הלהבה, מוסיפים מיץ לימון ומי ורדים. מבשלים כ10 דקות נוספות.מכבים את האש ונותנים לסירופ להצטנן מעט.
6. מוצאים את העוגה מהתנור, מיד חותכים באותם המקומות שחתכנו את העוגה קודם. יוצקים את הסירופ על גבי העוגה כל עוד היא חמה.
7. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
הערות:
• במקום חמאה ניתן להשתמש בשמן קנולה.
איך אפשר בגרסה פרווה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר