הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 23-24 ס"מ בנייר אפייה, משמנים בחמאה. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, סוכר וקינמון. בקערה נפרדת מגדרים בפומפיה את התפוחים הקלופים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
3. שכבת העוגה הראשונה: מגרדים כ25 גרם חמאה קרה על גבי תחתית תבנית העוגה.מפזרים 3-4 כפות מתערובת הקמח, מפזרים בצורה אחידה ושטחים הכל בעדינות.
4. אחר כך מפזרים 1/3 מתערובת התפוחים (כולל המיץ) בצורה אחידה. חוזרים על אותה הפעולה פעמיים נוספות: 1/3 מתערובת הקמח, 1/3 מתערובת התפוחים, 1/3 מתערובת הקמח. 1/3 מתערובת הפתוחים, 1/3 מתערובת הקמח. לבסוף מגרדים 120 גרם חמאה קרה מעל השכבה האחרונה של תערובת הקמח. מפזרים 1-2 כפות סוכר.
5. אופים במשך 35-40 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה של העוגה. נותנים להתקרר במשך כ20 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר