הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל160 מעלות. מכינים תבנית בגודל 22X12 או בגודל דומה.
2. בקערה גדולה מערבלים חמאה רכה עם סוכר. מוסיפים גיבנת ריוקטה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטעהת הביצה ואז מוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים הכל עד לאיחוד מלא.
4. מוסיפים פנימה את האוכמניות ומקלפים בעדינות.
5. יוצקים את התערובת אל התבנית.
6. אופים את העוגה במשך 60-75 דקות, עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. לאחר כ40 דקות אפייה מומלץ לכסות את העוגה באלומיניות על מנת למנוע השחת יתר של העוגה.
7. נותנים לעוגה להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית על גבי רשת צינון, מחלצים ונותנים להתקרר באופן מלא. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר