מתכון לפלאפל בורגר

מתכון לפלאפל בורגר

23/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפלאפל בורגר - בורגר עסיסי טעים וטבעוני. בין אתם טבעונים שמחפשים מתכון להמבורגר טבעוני או שאתם סתם חובבי פלאפל, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! בורגר שעשוי מפלאפל חם, קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים
    לפלאפל:
    • 2 כוסות (400 גרם) גרגרי חומוס
    • 1 בצל קטן
    • 3-5 שיני שום (לפי הטעם)
    • 1/3 צרור פטרוזיליה
    • 1/2 צרור כוסברה
    • 4 כפות (30 גרם) פירורי לחם
    • ¼1 כפיות מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית פפריקה
    • 2 כפיות סודה לשתיה
    • שמן לטיגון
     
    להרכבה:
    • לחמניות המבורגר
    • טחינה
    • עגבניות חתוכות
    • חמוצים
    • בצל סגול
    • חסה
הוראות הכנה
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה, מכסים במים. שהמים יהיו כ 2-3 ס"מ מעל הגרגרים. משרים במשך לילה, שוטפים ומסננים.
 
2. במעבד מזון טוחנים בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה במשך כדקה. מוסיפים את גרגרי החומוס, מלח, פלפל, כמון, פפריקה, וסודה. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק אך מעט גרגרי.
 
3.  מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים. מכסים בניילון ומקררים במשך שעה אחת.
 
4. לאחר שעה, יוצרים מהתערובת קציצות/בורגרים ובוחרים כיצד להכין את הבורגרים:
• אופציה א: מטגנים את הבורגרים בשמן, כ2-3 דקות בכל צד, עד שהבוגרגרים מזהיבים-משחמים.
• אופציה 2: מסדרים את הבורגרים על גבי תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה. מרססים בשמן ואופים במשך 25 דקות, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
 
5. מרכיבים את הבורגר בלחמניה עם התוספות האהובת עליכם.
 
הערות:
• חשוב להשתמש בגרגרי חומוס יבשים ולא בגרגרי חומוס מקופסת שימורים.
• במקום פירורי לחם ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח אחר ללא גלוטן.
• אם מעבד המזון שלכם לא גדול מאוד, רצוי לחלק את המרכיבים ל2 ולהכין את הבלילה בשתי פעימות.
• ניתן להכין את הבורגרים מראש, ושמור מכוסים במקרר במשך 2-3 ימים.
• ניתן להכין מראש ולהקפיא את הבורגרים עד למשך כחודש.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות