הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל 160 מעלות. מרפדים תבנית אפייה (24 על 12 ס"מ) בנייר אפייה. מניחים בצד.
2. הכנת העוגה: בקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים חמאה, סוכר וגרידת לימון, עד שמתקבלת תערובת בהירה וחיוורת. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבבים אחרי כל הוספה. מוסיפים 1/2 מכמות תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את היוגורט/ השמנת החמוצה, מיץ הלימון, תמצית הוניל ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את שאר תערובת הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים במשך 50-60 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
5. הכנת הזיגוג: בקערה קטנה מניחים אבקת סוכר ומיץ לימון, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
6. מזלפים מהזיגוג על העוגה ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
הכנתי היום את העוגה הזאת עם קמח כוסמין והיא יצאה מעולה! גם שיתפתי באינסטגרם כמו שכתבת כאן.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר