מתכון לעוגת אננס הפוכה

מתכון לעוגת אננס הפוכה

16/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת אננס הפוכה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין בבית. אם אם אתם חובבי אננס, אתם הולכים לאהוב את העוגה הזאת. עוגה בחושה רכה ונימוחה, עם שכבת אננס מקורמלת ודובדבנים מסוכרים.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:
    • 115 גרם חמאה, רכה
    • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס מיץ אננס/סירופ אננס (120 מ"ל) 
    • 1/2 1 כוסות+1 כף קמח (220 גרם)
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לשכבת קרמל האננס:
    • 1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
    • 1/4 כוס חמאה מומסת (60 גרם) 
    • 7-8 פרוסות אננס בסירופ, מסונן (משומר)
    • דובדבנים מסוכרים

הוראות הכנה

1.מחממים תנור ל175 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ.
 
2. הכנת שכבת הקרמל: בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת וסוכר חום. מעבירים לתבנית האפייה ומורחים בצורה אחידה. מסדרים את פרוסות האננס מעל הקרמל, ואת הדובדבנים במרכז הטבעות ובין הטבעות. מניחים בצד.
 
3. הכנת העוגה: בקערה גדולה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים מיץ אננס (מפחית האננס המשומר) ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את הבלילה על שכבת האננס ומורחים בצורה אחידה. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
 
7. הופכים את העוגה על מגש ההגשה. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות